Romancele redescopera ia

Cusuta cu fir de borangic sau cu ata colorata, ia romaneasca a revenit in atentia femeilor preocupate de moda
 

<p>

Daca privesti  o harta a personajelor cu renume, care iubeau ia traditionala romaneasca, vei descoperi ca in anul 1923 o purta cu mandrie Regina Maria, dar si principesa Ileana sau Regina Elisabeta a Greciei. Am regasit-o in fotografii ale deceniilor trecute la artisti ca Jane Birkin, Anthony Quinn sau Raquel Welch. Azi, vedetele de la Hollywood au descoperit originalitatea si frumusetea aparte a unei ii romanesti, iar printre cele care o imbraca se numara Halle Berry, Camilla Belle sau Kate Moss. Si romancele isi redescopera traditiile, iar anul acesta ofera credit iei handmade, un simbol romanesc autentic, pe val.

De ce este azi ia la moda? Poate pentru ca e o dorinta potentata si de faptul ca ne-a fost subtilizata in ultimii ani de alte tari. A fost reinterpretata de mari case de moda, am regasit-o in magazinele cu renume, unde moda se vinde la preturi acceptabile. Poate pentru ca o ie este mai mult decat un obiect vestimentar.

“Ia romaneasca ne reprezinta si ne da putere”, explica autorii site-ului www.iiana.ro, specializat in vanzarea bluzei noastre traditionale. Este intr-adevar un produs important in moda acestui an, al carui valoare ramane neatinsa in timp. Noi, romancele, am reinceput sa ii acordam importanta cuvenita, mai ales ca are toate caracteristicile unui produs clasic, ce se va regasi din nou si din nou in garderoba femeilor fashioniste.

</p>

Vote it up
312
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza