România, pe locul 9 în topul destinațiilor de vacanță pentru 2015

  Editorii ghidului de călătorii Lonely Planet au realizat un top al celor mai atractive 10 destinații de vacanță, analizând raportul dintre tarife și oferta turistică   
 

"Țările din Europa de Est apar în mod frecvent în topurile celor mai atractive destinații, în ceea ce privește raportul dintre tarife și oferta turistică, însă, în cazul României, prezența ei în acest clasament este perfect justificată", afirmă editorii de la Lonely Planet.

"Acum, conectate viguros cu restul Europei prin intermediul companiilor aeriene low-cost, spațiile de cazare românești sunt comparabile, în toate categoriile de tarife, cu celelalte destinații renumite din regiune. Bucureștiul reprezintă un exemplu elocvent, unde hotelurile primesc în majoritatea cazurilor turiști veniți pentru afaceri, iar sezonul sărbătorilor este, în mod neașteptat, unul slab. În afară de acest oraș, în România există spații de cazare cu tarife 'prietenoase' pentru bugetele de familie în sate medievale, în castele spectaculoase și în unica Deltă a Dunării, ce poate fi explorată cel mai bine mergând cu feriboturile ieftine și lente".

"Autodube private, cunoscute sub numele de 'maxitaxi', alături de autobuze și microbuze, reprezintă cea mai ieftină metodă de a călători pe diverse rute", precizează aceeași publicație.

Pe primul loc în acest top se află Tunisia. Locul al doilea a revenit Africii de Sud, iar pe poziția a treia s-a clasat Shanghai. Topul 10 al celor mai atractive destinații de vacanță pentru anul 2015 este completat de Samoa, Bali, Uruguay, Portugalia, Taiwan, România și Burkina Faso.

Lansat în 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de călătorii din lume. Publisherul Lonely Planet editează peste 500 de titluri legate de călătorii, în mai multe limbi, și produce programe de televiziune în colaborare cu alte companii.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
173
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza