Roluri noi pentru remediile din cămară

Leacurile simple pe care le avem în casă sunt chiar mai bune decât credeam. 
 

Sucul de merișoare

Utilizare tradițională:
Previne infecțiile tractului urinar.

Utilizare nouă: Scade tensiu­nea arterială.

Un studiu prezentat la o întrunire a Asociației Americane de Cardiologie arată că persoanele care au băut suc de merișoare sărac în calorii, de două ori pe zi, timp de două luni, au avut, în medie, o tensiune arterială cu trei puncte mai mică. În cazul grupului care a luat placebo, nu s-a înregistrat nicio modificare
a valorilor tensiunii arteriale. 

 

Mierea

Utilizare tradițională: Calmează tusea sau durerea în gât.

Utilizare nouă: Tratează aftele.

Un studiu realizat în Arabia Saudită a arătat faptul că persoanele care au aplicat miere pe aceste leziuni au avut dureri mai mici și s-au vindecat mai repede decât cei care au folosit alte tratamente (o cremă cu steroizi și un unguent eliberat fără rețetă, care formează o peliculă protectoare). După două zile, cei care au folosit miere au spus că nu mai simt nicio durere. Persoanele care au urmat alte tratamente au avut nevoie de aproape opt zile pentru a se simți mai bine. Cercetătorii bănuiesc că proprietățile antiinflamatoare și antimicrobiene ale mierii alină durerea și ajută la vindecarea rănilor.

 

Ghimbirul

Utilizare tradițională:
Reduce greața.

Utilizare nouă: Scade glicemia.

Cunoscut deja ca remediu obișnuit pentru răul de mare sau grețurile matinale, acest condiment i-ar putea ajuta și pe bolnavii de diabet. Într-un studiu efectuat în Iran, persoanele selecționate aleator care au luat praf de ghimbir, câte două grame pe zi timp de 12 săptămâni, au avut niveluri mai scăzute ale glicemiei și ale grăsi­milor din sânge, în comparație cu cei care au primit placebo. Ghimbirul ar putea stopa acțiunea unei enzime asociate cu creșterea nivelului glicemiei.

 

Vinul roșu

Utilizare tradițională:
Protejează împotriva bolilor de inimă.

Utilizare nouă: Previne apariția cariilor. Un studiu realizat în SUA arată că vinul roșu anihileaz[ bacteriile care contribuie la apariția cariilor dentare. Cercetătorii consideră că acest lucru se datorează antioxidanților din vin și faptului că el aderă la suprafața dinților, ceea ce îi dă timp să distrugă microbii.  

 

Sucul de lămâie

Utilizare tradițională: Decolorează părul.

Utilizare nouă: Previne pietrele la rinichi. Acidul citric puter­nic, care face ca lămâile să fie bune la decolorarea părului, reduce și cantitatea de calciu eliminată prin urină, ajutând la prevenirea formării pietrelor la ri-nichi. Dacă ești predispus la această problemă, bea în fiecare zi un pahar de limonadă (cu puțin zahăr).

Vote it up
192
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza