Rodiile, un remediu pentru cancer

Sucul de rodie opreste raspandirea cancerului de prostata in oase  
 
<p>Cercetatorii de la University of California din Los Angeles (UCLA) au aratat ca anumite ingrediente, precum acizii grasi, din sucul de rodie opresc raspandirea cancerului de prostata in oase. Ei spera ca acelasi efect poate fi constatat si in cazul altor tipuri de cancer.
Studii anterioare privind efectul sucului de rodii asupra raspandirii cancerului au fost subiect de controversa, intrucat cercetatorii nu au putut preciza care este mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic.
In septembrie anul acesta, Comisia americana pentru Comert a acuzat compania Pom Wonderful, care furniza sucul de rodii pentru cercetare, ca da informatii false privind efectele sucului asupra sanatatii.
Insa autorii celui mai recent studiu spun ca au identificat acele componente care au efect asupra aderentei si miscarii celulelor.
"Este foarte imbucurator pentru ca acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le imbunatati functiile si a le face mai eficiente in prevenirea metastazei cancerului la prostata", a spus doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a intrunire a Societatii americane de Biologie Celulara, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.
Totodata, aceleasi componente din suc modificate ar putea avea un impact mai mare asupra tratarii cancerului, deoarece genele si proteinele implicate in miscarea celulelor cancerului la prostata sunt in esenta aceleasi ca in cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.</p>
Vote it up
243
Ai votat deja!Voteaza