Risotto primavera

Un risotto hranitor plin de legume proaspete. Se poate consuma cu parmezan ras sau simplu, ca un fel de post.
 
<p>Timp preparare: 20 de minute, plus 5 minute de repaus
La foc: 40-45 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 364
Glucide 54 g
Proteine 13 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

1,2 litri bulion de legume
10-12 stigme de sofran
2 linguri ulei de masline
175 g morcovi, taiati cubulete
2 catei de usturoi, zdrobiti
200 g praz, taiat in doua pe lungime si apoi felii
225 g orez cu bobul rotund, de tip arborio
125 g sparanghel, taiat in bucati de
2 cm
125 g pastai de fasole verde, taiate in bucati de 2 cm
125 g mazare, decongelata daca a fost congelata
4 linguri verdeturi tocate, de exemplu chives, marar, patrunjel si tarhon
50 g parmezan ras
Sare si piper negru

Preparare

1. Se incalzeste bulionul, apoi se adauga sofranul si se lasa sa se infuzeze 10 minute. Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se calesc morcovii, usturoiul si prazul la foc potrivit, 10 minute, pana se inmoaie, dar fara sa-si schimbe culoarea.
2. Se infierbanta bulionul. Intre timp, se pune orezul peste legume si se amesteca 1 minut sau pana cand boabele devin sticloase.
3. Se lasa bulionul sa clocoteasca si se toarna un polonic peste orez. Se amesteca continuu pana cand bulionul este absorbit complet. Se continua cu cate 1 polonic de bulion amestecand cate 15 minute.
4. Se pun sparanghelul, fasolea si mazarea peste orez. Se adauga in continuare bulion, amestecand 15-20 de minute, pana se fierb orezul si legumele.
5. Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza verdeturile si parmezanul. Se acopera si se lasa in repaus 5 minute. Se potriveste de sare si piper si se serveste.</p>

Vote it up
289
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza