Risotto cu rosii

Acest risotto simplu, cu rosii proaspete si uscate, reprezinta o mancare pentru o masa usoara, vegetariana sau de post
 
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 30 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 288
Glucide 46 g
Proteine 10 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
60 g ceapa sau esalota, taiata fin
1 catel de usturoi, zdrobit
500 g suc de rosii
200 g orez cu bobul rotund, de tip arborio
1 lingura piure de rosii
100 g rosii prunisoare, descojite, taiate, fara seminte
50 g rosii uscate, scurse, zvantate si taiate fasii
2 linguri busuioc verde, rupt
Sare si piper negru
Ornare: cateva frunze de busuioc verde
Garnitura: 50 g parmezan ras

Preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare care nu lipeste. Se adauga ceapa sau esalota si usturoiul si se fierb inabusit 10 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat, dar nu si-au schimbat culoarea.
2. Se pune sucul de rosii in alta cratita si se da in clocot.
3. Se adauga orezul peste cepe si se mai caleste totul 1-2 minute, amestecand des, pana cand orezul a devenit sticlos.
4. Se adauga un polonic mic de suc de rosii peste amestecul de orez si se amesteca continuu pana cand a fost absorbit tot sucul. Se continua operatia 10-15 minute, amestecand fiecare polonic de suc pana cand orezul este fiert si are o consistenta cremoasa, adaugandu-se apa, daca este necesar.
5. Se pune peste orez piureul de rosii, rosiile proaspete si cele uscate impreuna cu frunzele de busuioc si se adauga sare si piper dupa gust.
6. Se serveste ornat cu busuioc. Parmezanul se serveste separat, intr-un castron.

Variante: se adauga 50 g de ciuperci tocate dupa Pasul 2; pentru un risotto mai cremos se inglobeaza 4 linguri de branza de vaci.</p>

Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza