Risotto cu quinoa si dovleac

Prepara o reteta cu super-alimentul quinoa, cea mai tanara vedeta a mancarii sanatoase

 

<p>

Ingrediente:

5 linguri unt
1 lingura ulei de masline
2 cesti dovleac curatat si taiat cubulete (sau ciuperci)
1 jumatate ceasca orez cu bob rotund
1 treime ceasca quinoa, clatita cu apa
1 ceapa medie tocata
1 catel de usturoi tocat
1 jumatate ceasca vin alb sec
4 cesti supa de pui sau de legume
1 jumatate ceasca parmesan ras
1 jumatate ceasca mozzarella proaspata, taiata bucatele
2 linguri salvie proaspata, chives sau codite verzi de ceapa verde tocate (optional)
sare si piper

Preparare:

Incalzeste supa intr-o tigaie, pana se incinge usor. Intre timp, incinge jumatate din unt si ulei intr-o cratita larga, cu fund dublu. Adauga ceapa si gateste pana se inmoaie, timp de vreo 5 minute. Adauga dovleacul si continue gatitul inca 5 minute. Pune si orezul, quinoa si usturoiul. Amesteca pana cand boabele se acopera bine cu grasime.

Adauga vinul si amesteca pana cand se absoarbe. Toarna din belsug din supa bine incinsa si amesteca pana se absoarbe si aceasta. Continua sa adaugi supa, mestecand, pana cand orezul si quinoa se inmoaie al dente. Se va intampla dupa vreo 20-25 minute.

Adauga untul ramas si parmezanul. Condimenteaza dupa gust si ia de pe foc. Lasa sa se odihneasca vreo 2 minute. Pune risotto in boluri si presara-l cu bucati de mozzarella si verdeata toccata.

Sfat:

Daca folosesti ciuperci in loc de dovleac, soteaza-le cu ceapa, apoi adauga orezul.

Reteta de Charlotte Puckette, coautoarea cartii The Ethnic Paris Cookbook (Carte de bucate din Parisul etnic).

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
136
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza