Ridurile tradeaza si fragilitate

Liniile de pe fata unei femei arata cat de predispusa e la fracturi
<p>Ridurile nu ne lasa sa uitam ca frumusetea nu este vesnica si ca viata se scurge incet si sigur. Cu toate acestea, cutele care brazdeaza chipul au si un rol pozitiv pe scena vietii unei femei. Cum asa? Numarul si profunzimea ridurilor de pe fata si de pe gat pot ajuta la prezicerea riscurilor de fracturi osoase in randul femeilor, conform unui studiu american.
           
Nivelul de proteine continut in piele este legat de cel continut in oase si astfel s-a ajuns la concluzia ca daca fata si gatul unei femei sunt marcate de riduri profunde, ele prezinta un risc mai mare de fracturi, din cauza pierderii densitatii osoase, informeaza Agerpress. 
Cercetatorii de la Universitatea Yale au examinat 114 femei la menopuaza, care au avut ultimul ciclu cel putin cu trei ani in urma, in cadrul unui test clinic care se afla in continuare in desfasurare in SUA. Pielea pacientelor a fost studiata in 11 puncte de pe fata si de pe gat. Greutatea si densitatea osoasa au fost masurate prin ecografie si raze X.
"Am descoperit ca atunci cand ridurile devin mai numeroase si mai profunde, acest lucru este legat de o pierdere a densitatii osoase in randul participantelor la studiu. Cu cat ridurile sunt mai numeroase, cu atat densitatea osoasa scade, indiferent de varsta sau de alti factori care influenteaza masa osoasa.", a explicat Lubna Pal, profesor obstretica, ginecologie si fertilitate la Facultatea de medicina de la Yale.</p>
Vote it up
221
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza