Reptile vii la București

Expoziția „Cu sânge rece” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase vieţuitoare
 

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să vizitaţi expoziţia temporară de reptile vii „Cu sânge rece”, deschisă în perioada 22 decembrie 2015 – 1 mai 2016.

Taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşa africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare sau şarpele regal, sunt doar câteva dintre speciile care pot fi admirate în această expoziţie la Muzeul „Antipa”.

Reptilele au fost primele vertebrate care au cucerit cu adevărat uscatul în urmă cu mai bine de 300 de milioane de ani, urmând ca pe parcursul a 200 de milioane de ani să domine complet aproape toate mediile de viaţă disponibile. Speciile existente în prezent, mai mult de 10.000 cunoscute, reprezintă doar o mică fracţie din diversitatea existentă odată. Chiar şi aşa, grupul reptilelor impresionează prin varietatea de mărimi (de la animale nu mai mari decât o unghie, la giganţi de 10 metri lungime), forme (ţestoase, sopârle, şerpi, crocodili) sau adaptări (pentru mediul acvatic, mediul terestru şi chiar aerian).

Reptilele au inspirat numeroase legende şi mituri, şarpele apărând în toate culturile antice, de la egipteni până la greci şi romani, fiind privit ca un simbol al puterii, al inteligenţei sau al vindecării. Crocodilii erau consideraţi de vechii egipteni ca fiind responsabili pentru înverzirea malurilor, iar elenii considerau că şopârlele au rol în prezicerea viitorului.

Expoziţia „Cu sânge rece” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase vieţuitoare şi pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează ele la mediul înconjurător, precum şi despre rolul pe care-l joacă în ecosistem.

În speranţa că v-am stârnit interesul, vă invităm să vizitaţi expoziţia „Cu sânge rece”, unde veţi putea admira diversitatea acestor animale uimitoare şi vă veţi întâlni cu unele dintre cele mai fascinante specii de şerpi de pe glob.

Programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta şi duminica între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18).

Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza