Renunta la fumat cu FC Barcelona

Printr-o aplicatie pe internet, fotbalisti de renume ii ajuta pe cei ce vor sa scape de acest viciu
 

<p>

Fumatorii din intreaga Europa pot sa „Renunte la fumat impreuna cu Barça” („Quit Smoking with Barça”), odata cu lansarea acestui program unic de sanatate publica. Campania, care reprezinta o initiativa comuna a Comisiei Europene si a FC Barcelona, utilizeaza o abordare stiintifica, originala, pentru a-i ajuta pe cei care iubesc viata, clubul Barça si fotbalul sa renunte definitiv la fumat.

Cea mai recenta inovatie a campaniei de succes „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene, desfasurata in cele 27 de tari UE, „Quit Smoking with Barça” (quitsmokingwithbarca.eu) are la baza instrumentul „FCB iCoach”. FCB iCoach este o resursa online si o aplicatie pentru mobil dedicata, disponibila gratuit, care ofera celor care vor sa renunte la fumat sprijin personalizat direct de la jucatorii, antrenorii si echipa tehnica de la Barça.

Pornind de la succesul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” (exsmokers.eu) si beneficiind de sprijinul milioanelor de fani ai echipei Barça, acest parteneriat fara precedent dintre o organizatie sportiva si Comisia Europeana poate ajuta tot mai multi dintre cei 140 de milioane de fumatori din Europa sa renunte definitiv la acest obicei.

In centrul campaniei „Quit Smoking with Barça” se afla FCB iCoach – un program de consiliere personala pe teme de sanatate. Cand se inscriu, fumatorii completeaza un scurt chestionar, cu ajutorul caruia se determina tipul de consiliere de care au nevoie pentru a renunta la fumat. Pe baza raspunsurilor date, fiecare utilizator primeste recomandari, informatii si incurajari personalizate direct de la jucatorii, antrenorii si echipa tehnica de la Barça. Cei patru capitani ai clubului – Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes si Xavi – sunt printre cei care ofera sfaturi, alaturi de presedintele Sandro Rosell, antrenorul Tito Villanova, Guilermo Amor si alti experti ai clubului.

</p>

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza