Cum să tratezi afecțiuni minore

Remedii de casă rapide, cu ingrediente din bucătăria ta
 

Indiferent de problema minoră de sănătate pe care o ai, o răceală, un stomac deranjat sau o erupție cutanată însoțită de mâncărime, un remediu rapid se poate afla chiar pe raftul din bucătăria ta. Este adevărat, unele remedii făcute în casă sunt doar mituri, însă altele s-au dovedit a fi eficiente și sunt transmise din generație în generație. Specialiștii în medicina preventivă de la renumita clinică Mayo recomandă să încerci următoarele ingrediente pentru a te vindeca și a ușura câteva dintre cele mai comune afecțiuni.

Miere pentru tuse sau dureri în gât, tăieturi minore și arsuri

Cu siguranță ai folosit mierea în ceai pentru a calma durerile în gât și a te vindeca de răceală, dar ea a fost și este în continuare utilizată și pentru a trata rănile. Anul trecut, după o revizuire a cercetărilor anterioare, s-a constatat că mierea ajută la vindecarea arsurilor minore și moderate. De asemenea, un studiu recent din Olanda a identificat o proteină numită defesină-1, care face ca mierea să dezvolte proprietăți antibacteriene.

Aplică miere caldă pe o tăietură mică sau o pe arsură ușoară, apoi pune un bandaj de tifon, schimbând pansamentul zilnic. În cazul în care arsura sau rana este însoțită de febra sau durere și prezintă umflături, este recomandat să discuți cu un medic, care îți poate prescrie antibiotice.

Sare pentru congestie sinusală, dureri în gât

Explicația doctorilor de la clinica Mayo este că, atunci când amestecam sare cu apă,  obținem o concentrație mai puternică decât apa din corpul nostru, iar consumul acestei ape sărate ajută la extragerea fluidelor din țesuturi și la decongestionare.

Pentru a trata durerea în gât, dizolvă o jumătate de linguriță de sare neiodata într-un pahar cu apă și fă gargară cu apă sărată. Pentru a curăța sinusurile, folosește aceleași proporții si, deasupra chiuvetei, încearcă să-ți torni soluția în nară. Utilizează numai apă îmbuteliată sterilă sau de la robinet, dar numai dacă a fost fiartă și răcită în prealabil.

Ceai de mentă pentru indigestie, dureri de stomac

Uleiul din frunzele de mentă și din tulpinile sale calmează mușchii tractului digestiv, ameliorând indigestia și eliminând gazele. Totuși, evită acest ceai dacă ai o senzație de arsură la stomac, deoarece o poate agrava, pentru că relaxează sfincterul esofagian inferior.

Este destul de simplu, prepară un ceai din frunze de mentă și consumă-l după mesele principale. Încearcă să găsești frunze proaspete și să faci o infuzie, mai degrabă decât să folosești plicuri de ceai din comerț.

Fulgi de ovăz pentru eczeme, arsuri solare, urticarie

Ovăzul este bogat în fitochimicale ce au proprietăți anti-inflamatorii care calmează mâncărimile pielii, așa cum arată un studiu din Archives of Dermatological Research (Arhivele cercetărilor dermatologice). Cei mai mulți medici recomandă folosirea ovăzului fin macinat, de tip coloidal, care se vinde în farmacii și magazine naturiste. Însă poți folosi și fulgi de ovăz din comerț, dar ai grijă să fie un produs bio, fără arome sintetice.

Dacă utilizezi fulgii de ovăz din comerț, pisează-i într-o pulbere fină, pune o ceașcă de ovaz într-un robot de bucătărie până când se dizolvă cu usurință într-un pahar cu apă. Apoi toarnă soluția în cada de baie plină cu apă caldă și lasă la macerat timp de 15 minute. Dacă folosești ovăz coloidal, doar presară-l în cadă și bucură-te de cum se va simți pielea ta.

Sursa: curademiere.ro

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza