Religia, materie optionala

Elevii pot sa nu frecventeze orele de religie, la solicitarea scrisa a parintilor
 

<p>

Religia este o materie la care copiii sunt inscrisi "din oficiu", din clasa pregatitoare si pana in clasa a XII-a. Parintii pot decide, insa, sa isi retraga copiii de la aceste cursuri, caz in care situatia scolara se incheie fara aceasta disciplina.

Prevederile fac parte din Legea Educatiei Nationale, care la articolul 18 scrie urmatoarele: "La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie".

Planul-cadru pentru invatamantul primar pus in dezbatere vineri, 15 februarie, de Ministerul Educatiei prevede "Religia" ca materie ce face parte din "trunchiul comun" (adica este disciplina obligatorie) incepand cu clasa pregatitoare. De altfel, Religia se preda deja la Clasa pregatitoare inca din septembrie anul trecut.

Legea Educatiei Nationale prevede insa clar procedura prin care materia devine optionala. Ce spune Legea Educatiei Nationala in vigoare la acest moment:
 
Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca fiecare scoala decide ce fac elevii care nu frecventeaza orele de Religie. "Scoala este obligata sa asigure supravegherea acestor elevi. Ei pot merge la biblioteca, sa fie supravegheati de un cadru didactic. Dar regulamentul de ordine interna al fiecarei scoli este cel care trebuie sa prevada ce se intampla, ce activitati trebuie sa parcurga elevii respectivi", au declarat reprezentantii Ministerului, precizand ca decizia este la nivelul scolii.

Citeste integral stirea pe Hotnews.ro

</p>

Vote it up
460
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza