Recunoaste care sunt zilele critice si care sunt cele bune

Studiul bioritmurilor va propune sa deosebiti zilele critice de cele favorabile
 

Fiecare individ pare sa urmeze o alternanta de cicluri bioritmice, care cadenteaza functionarea sa fizica, emotionala si intelectuala. Astfel, unele persoane au un nivel maxim al capacitatilor intr-o zi anume, iar a doua zi se gasesc intr-o faza depresiva. Studiul bioritmurilor va propune sa deosebiti zilele critice de cele favorabile.

Bioritmurile se impart in trei cicluri:

• Ciclul fizic dureaza 23 de zile si regleaza vitalitatea, energia, anduranta si rezistenta la boli.

• Ciclul emotional dureaza 28 de zile si guverneaza starea de spirit, reactiile nervoase si sensibilitatea creatoare

• Ciclul intelectual dureaza 33 de zile si determina luarea unor decizii si capacitatea de memorare.

Fiecare ciclu alterneaza doua faze: una ascendenta (perioada de descarcare), in care fiecare zi este pozitiva, urmata de o faza descendenta (perioada de incarcare), in care fiecare zi e negativa. Aceste faze pot fi reprezentate prin unde ce oscileaza dintr-o parte in alta a unei linii orizontale, numita linie critica. Momentul in care una dintre unde taie aceasta linie este definit ca o zi critica. Aceste zile critice nu sunt periculoase, dar la unele persoane se observa o predispozitie pentru a da gres in domeniul in care activeaza.

Cum pot fi interpretate bioritmurile?

Mai intai este nevoie sa va stabiliti singuri o schema a bioritmurilor (cu ajutorul lucrarilor de specialitate sau al informatiilor luate de pe internet).

Odata stabilite ciclurile, va fi usor sa cititi care sunt perioadele de avant si care de relaxare. Astfel, acolo unde doua curbe se intretaie deasupra liniei critice aveti o zi favorabila, iar acolo unde ele se intersecteaza pe linie este o zi dificila.

Vote it up
37
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza