Record de viteză la 95 de ani

Un bărbat de 95 de ani a depășit recordul la cursa de 200 de metri sprint
 

Charles Eugster, un fost dentist din Marea Britanie, a fost poreclit "cel mai în formă pensionar" după ce, la vârsta de 95 de ani, a stabilit recordul mondial la o nouă categorie de vârstă la cursa de 200 de metri sprint indoor, notează The Telegraph.

Silver Grey Sports Club, care susține persoanele cu vârsta de peste 50 de ani pasionate de sporturile extreme, a postat un video cu realizarea lui Eugster pe YouTube. "Categoria lui de vârstă este de 95 de ani și peste", scrie în mesajul postat pe site. "Noul său record este 55.48 de secunde, cu 2,4 secunde mai puțin decât recordul anterior, stabilit de americanul Orville Rogers, în martie 2013".

Eugster, vâslaș și culturist, a devenit pasionat de sport în urmă cu 10 ani, la vârsta de 85 de ani. "Speram că, dacă mă mențin în formă, nu voi mai îmbătrâni", a spus el. "A fost vorba de vanitate. Arătam groaznic și treceam printr-o criză existențială. Corpul meu se degrada. M-am gândit atunci și la mușchii mei, așa că, la 87 de ani, m-am înscris într-un club de culturism", a adăugat nonagenarul.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza