Ratatouille in stil chinezesc

Aceasta salata de legume are o aroma picanta datorita sosurilor orientale de fasole neagra si hoisin. Se serveste calda sau rece

 

<p>Preparare: 25 de minute, plus 20 de minute marinare
La foc: 8 minute
Se obtin 2 portii ca fel principal sau 4 portii ca garnitura

O portie contine:
Calorii 113
Glucide 19 g
Proteine 4 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

Ingrediente

125 g dovlecei
125 g vinete
125 g ciuperci cum ar fi ghebe, urechi de lemn sau rascove
125 g rosii, descojite, fara seminte
si taiate cubulete
125 g castane de apa din conserva, scurse si taiate felii
Pentru sos:
1 lingura sos de fasole neagra
1 lingura sos hoisin
2 linguri sherry sec
Cateva picaturi de sos Tabasco
1 lingurita otet alb sau rosu

Preparare

1. Se pune un ibric cu apa la fiert. Pentru prepararea sosului, se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca, apoi se lasa deoparte.
2. Se incinge gratarul din cuptor la maximum. Se taie dovleceii in jumatati pe lungime, apoi in bucati de 2 cm. Se scufunda in apa fiarta pentru 2 minute, se scot si se scurg, apoi se improspateaza sub un jet de apa rece. Se zvanta cu un servetel de bucatarie.
3. Se taie vinetele in felii de 1 cm grosime. Se prajesc vinetele pe o tava asezata sub gratarul fierbinte, timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin moi. Se lasa sa se raceasca si se taie in sferturi.
4. Ciupercile se fac la gratar, timp de 5 minute, intorcandu-se din cand in cand, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
5. Se pun legumele in vasul in care se vor servi si se adauga rosiile si castanele. Se toarna sosul pe deasupra, se amesteca bine si se lasa sa se marineze 20 de minute, astfel incat aromele sa se dezvolte (nu se pune la frigider).
6. Ca salata, acest ratatouille se serveste la temperatura camerei. Ca garnitura, se serveste fierbinte. Se pune intr-un tuci sau o tigaie cu fund gros si se rumeneste rapid timp de 5-8 minute, pana cand incep sa iasa aburi. Se serveste cu carne, peste sau pui prajit ori cu orez ca fel de mancare vegetarian.</p>

Vote it up
71
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza