Rata la gratar cu prune si ardei iute

Sosul de prune dulce-acrisor completeaza minunat pieptul de rata la gratar. Serveste cu cartofi noi sau taitei din orez
 
<p>Preparare: 25 de minute, plus 30 de minute sau peste noapte pentru marinare
La foc: 10-15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 269
Glucide 15 g
Proteine 26 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

2 piepti de rata, de aproximativ 350 g fiecare sau 4 piepti de rata, de aproximativ 175 g fiecare
Ulei pentru uns
Un praf de Cinci Arome chinezesc
Pentru salsa:
1 lingura ulei de masline sau floarea-soarelui
150 g ceapa, tocata fin
2 catei mari de usturoi, zdrobiti
2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati fin
8 prune rosii, fara samburi, taiate cubulete
1 ardei gras mic, galben sau rosu, tocat fin
2 linguri coriandru proaspat, tocat mare
Sucul de la 2 lamai verzi
Sare si piper negru
Ornare: cateva frunze de coriandru proaspat

Preparare

1. Mai intai se prepara salsa: se incalzeste uleiul intr-o tigaie mica, se adauga ceapa si usturoiul, rumenindu-se 1-2 minute, la flacara puternica. Se pun deoparte si se lasa sa se raceasca.
2. Se amesteca ardeii iuti, prunele, ardeiul gras si coriandrul cu sucul de lamaie verde, se adauga sare si piper dupa gust, apoi se combina cu ceapa si usturoiul. Se lasa in repaus cel putin 30 de minute ori peste noapte, pentru ca aromele sa se dezvolte.
3. Se indeparteaza grasimea si pielea de pe pieptii de rata. Pieptii se taie in bucati.
4. Se unge cu putin ulei o tigaie pentru gratar sau o tigaie care nu lipeste si se pune pe foc sa se incalzeasca. Se prajesc rapid pieptii de rata, cate 3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin elastici la apasare. Bucatile mari au nevoie de mai mult timp pentru a fi gata. Timpul de preparare depinde si de cat de facuti trebuie sa fie pieptii.
5. Se presara peste piepti putina sare, piper si Cinci Arome si se lasa astfel, 5 minute.
6. Se toarna salsa pe farfurii. Bucatile de piept de rata se taie felii in diagonala si se aranjeaza peste salsa.
Se orneaza cu frunze de coriandru. </p>

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza