Rata fripta cu portocale si miere

O marinata picanta ce pune in valoare carnea de rata, care este preparata prin frigere rapida, pentru a ramane suculenta
 
<p>Preparare: 15 minute, plus 30 de minute pentru marinare
La foc: 6-8 minute
Se obtin 2 portii

O portie contine:
Calorii 281
Glucide 17 g
Proteine 27 g
Grasimi 11 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

2 piepti de rata, de aproximativ 175 g fiecare
1 lingurita ulei de masline
2 cepe verzi, taiate in bucati de
2,5 cm lungime
50 g nasturel, fara codite
1 portocala, curatata de coaja, taiata bucati
Pentru marinata:
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
1 lingurita faina de porumb
1 catel de usturoi, zdrobit
1 lingurita ghimbir, ras
Coaja rasa si sucul de la 1 portocala
1 lingurita miere limpede
1 lingurita ulei de susan
1 lingura sherry sau vin de orez
1 lingura sos de soia concentrat

Preparare

1. Pentru marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron.
2. Se indeparteaza pielea si grasimea de pe pieptii de rata. Se taie carnea in fasii subtiri care se pun in marinata. Se amesteca bine pentru a se acoperi toate bucatile de carne si se lasa la marinat 30 de minute sau se pune la frigider pana la preparare.
3. Se scot suvitele de rata, pastrandu-se marinata. Se zvanta. Se incalzeste uleiul intr-un tuci sau o tigaie mare care nu lipeste. Se prajeste rapid carnea de rata, cam 4-5 minute pana cand se rumeneste.
4. Se toarna marinata peste carnea de rata. Se lasa sa clocoteasca, pentru a se evapora, pana devine un sirop de culoare inchisa.
5. Se adauga ceapa verde si nasturelul si se rumenesc 1 minut. Se adauga bucatile de portocala si se incalzesc bine.
Varianta: nasturelul se poate inlocui cu suvite de salata chinezeasca, dovlecei taiati pe lung, morcovi sau spanac.

Sugestie pentru servit: orez, paste din grau integral sau din faina de orez.</p>

Vote it up
197
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza