Rasol de miel în vin roșu

Un preparat sățios, aromat cu ierburi proaspete
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

8 rasoluri de miel (circa 250 g fiecare), cu oasele curățate la capăt

piper negru, proaspăt măcinat

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 ceapă mare, tocată

2 morcovi mici, tocați

2 tulpini de țelină tocate

1 lingură de făină

2 căni (500 ml) supă de casă sau supă-bază cu un conținut redus de sodiu

1 cană (250 ml) vin roșu

410 g roșii tocate, din cutie

1 foaie de dafin

2 fire de rozmarin proaspăt

5 fire de cimbru proaspăt

pătrunjel tocat, pentru servit

 

PREPARARE 20 minute

GĂTIT 1 oră și 45 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 2 191 kJ, 523 kcal, 55 g proteine, 24 g grăsimi (8 g grăsimi saturate), 11 g carbohidrați (7 g zahăr), 3 g fibre, 851 mg sodiu

 

1 Încingeți cuptorul la 180°C. Asezonați carnea de miel cu puțin piper. Înfierbântați 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc potrivit. Adăugați bucățile de rasol și rumeniți-le pe toate părțile, 3-6 minute. Luați carnea de pe foc; lăsați-o deoparte.

2 Încingeți restul de ulei într-o cratiță mare, cu fundul gros, la foc mediu-iute. Căliți ceapa, morcovii și țelina, amestecând de câteva ori, 2-3 minute sau până când ceapa și țelina s-au înmuiat. Adăugați făina și mai gătiți totul 1 minut, amestecând continuu.

3 Înglobați în compoziția din cratiță supa-bază, vinul, roșiile, foaia de dafin, rozmarinul și cimbrul; dați în clocot. Faceți flacăra mică și adăugați rasolurile de miel. Acoperindu-l cu un capac, gătiți preparatul în cuptor 1 1/2 ore sau până când carnea e foarte fragedă. Amestecați ocazional și mai turnați puțină apă dacă este nevoie, astfel încât carnea să fie acoperită de lichid. Presărați deasupra pătrunjelul și serviți mâncarea imediat.

 

Acesta este un preparat sățios, bogat în antioxidanți. Pentru a deveni mai dietetic, lăsați-l la frigider peste noapte, apoi îndepărtați grăsimea care s-a solidificat la suprafață. Înainte de masă, reîncălziți mâncarea.

Vote it up
235
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza