Rasol de miel în stil marocan

Un preparat cu o aromă exotică, foarte ușor de pregătit
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

4 rasoluri de miel (circa 1 kg), cu oasele curățate la capăt

1 măr, descojit și tocat

1 ceapă tocată mărunt

410 g roșii tocate, din cutie

1 morcov, tocat mărunt

400 g năut din cutie, clătit și scurs

8 măsline Kalamata

8 prune uscate, fără sâmburi

2 linguri de lămâie murată, tocată

1 rulou de scorțișoară

1/4 linguriță de ghimbir măcinat

1/4 linguriță de chimion măcinat

1/4 linguriță de curcuma măcinată

 

PREPARARE 10 minute

GĂTIT 4 ore

FIECARE PORȚIE CONȚINE 2 005 kJ, 479 kcal, 57 g proteine, 15 g grăsimi (5 g grăsimi saturate), 25 g carbohidrați (13 g zahăr), 7 g fibre, 963 mg sodiu

 

1 Încinge cuptorul la 150°C.

2 Pune într-o cratiță mare, sau un vas special pentru tajin, rasolurile de miel, mărul, ceapa, roșiile, morcovul, năutul, măslinele, prunele, lămâile murate, scorțișoara, ghimbirul, chimionul și curcuma. Amestecă bine, apoi acoperă vasul cu un capac.

3 Gătește mâncarea în cuptor 4 ore; servește-o fierbinte.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Pentru a curăța oasele, taie carnea și grăsimea de la capătul rasolului, încât oasele să fie expuse.

O mâncare în stil tajin este de obicei bogată în fibre, întrucât conține multe legume, dar și fructe uscate, ca prune sau smochine; asemenea ingrediente micșorează indicele glicemic al preparatului. Ierburile aromate și mirodeniile aduc o gamă largă de antioxidanți.

Vote it up
139
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza