Radiografii gratuite

Campania "Respira adanc si gandeste-te bine!", de prevenire a cancerului la plamani, se desfasoara pana in 30 noiembrie
 
<p>
Preventia este cea mai buna cale de a avea o viata sanatoasa pe termen lung si din ce in ce mai multe asociatii medicale incearca sa se implice in acest sens. Astfel, pana la finele lunii noiembrie, toti cei care isi doresc pot efectua o radiografie pulmonara gratuita in centrele Euromedic din: Arad (Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Arad), Bucuresti (Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic Fundeni- Bucuresti), Constanta (Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic Constanta) si Petrosani (Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Petrosani).
“Respira adanc si gandeste-te bine!” este o campanie sociala destinata tuturor persoanelor din Romania pentru prevenirea, informarea si responsabilizarea acestora in ceea ce priveste cancerul la plamani.”
Campania este initiata si derulata de catre Liga Romana de Cancer cu sprijinul Euromedic Romania si Roche Romania.
In cadrul campaniei, cei interesati pot efectua o radiografie pulmonara gratuita in oricare din centrele Euromedic din orasele mentionate mai sus, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org si www.euromedic.ro. Numarul total al radiografiilor pulmonare gratuite ce se vor realiza in Centrele de Diagnostic Imagistic Euromedic este de 600, cate 150 pentru fiecare centru.
Programarea si accesarea investigatiei gratuite se pot face prin intermediul celor 3 site-uri www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org, www.euromedic.ro dupa descarcarea voucherului, apeland numarul de telefon inscris in sectiunea “Campanie” sau prin prezentarea directa a pacientului la receptia centrelor Euromedic selectate.
Cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer din lume, cu incidenta maxima la barbati si pe locul doi la femei, dupa cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticati cu acesta forma de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel facand cate o victima umana. Diagnosticat din timp, cancerul de plamani poate fi vindecat.
Cancerul pulmonar este definit de reproducerea unor celule anormale in interiorul plamanului, fiind o forma de cancer foarte agresiv si rapid evolutiv. Celulele canceroase - se grupeaza in formatiuni de tip ciorchine sau excrescente de forma tumoreica. Aceste formatiuni se pot localiza la nivelul plamanlui - denumite tumori pulmonare primare, sau se pot separa si migra, putandu-se fixa si creste si in alte zone ale corpului, caz in care pacientul se confrunta cu una sau mai multe tumori secundare, sau metastaze.
</p>
Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza