Radicchio trevisano cu anghinare

Anghinarea proaspata se gaseste destul de rar la noi. De aici afli si cum o cureti. Dar poti folosi si anghinare la conserva
 
<p>Pentru 4 portii
Preparare: 25 minute

Ingrediente

4 anghinare mici
1 catel de usturoi
1/4 legatura de patrunjel neted
3 crengute de cimbrisor
4 linguri ulei de masline
100 ml vin alb sec
sare
piper negru pisat mare
2 linguri otet balsamic alb
2 bucati de radicchio trevisano sau 2 capatani mijlocii de radicchio
80 g branza pecorino (de oaie) la bucata

Preparare

Se curata anghinarele, taindu-se frunzele cat mai aproape de baza si eliminand interiorul fibros. Anghinarele se taie apoi in opt. Se curata catelul de usturoi si se taie in felii subtiri. Se spala verdeturile, se scutura apa din ele si se toaca marunt.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie teflonata cu capac. Se calesc in el feliile de anghinare si de usturoi 5 minute, amestecand continuu. Se stinge totul cu vin si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai fierb anghinarele la foc mic, acoperite, 5-8 minute.

Se ia tigaia de pe foc, se scot anghinarele si se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Se inglobeaza otetul balsamic in sosul din tigaie. Se curata si se spala frunzele de radicchio si se taie in bucati mari. Se amesteca intr-un castron cu sosul din tigaie.

Se rade in aschii branza pecorino. Feliile de anghinare se asaza peste salata si deasupra se presara branza pecorino din belsug. Salata se serveste imediat. Se potriveste cu paine de Toscana usor prajita.

Sfat
Curatarea anghinarei: Se taie capatul cozii. Restul de coada se descojeste subtire. Frunzele anghinarei se taie cu foarfeca, aproape de baza. Frunzulitele pergamentoase din interior se indeparteaza complet. Fibra de la baza anghinarei se scoate cu lingurita. Se spala apoi in asa fel incat sa se indeparteze si ultimele resturi de fibra.</p>

Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza