Rață cu sos de mure

Gătește rețete marca "Singur Cook", împreună cu Andrei Aradits!
 

Ingrediente:

• 1 piept de rață (cu piele)

• rozmarin, busuioc proaspăt

• sare și piper

• o ceapă, 2 fire țelină

• 1 ardei roșu

• ciuperci pleurotus 100-200 g

• germeni de ridiche

• ghimbir

• roșii cherry 6-7 bucăți

Combinația de marinată:

• sos de soia

• oțet balsamic glasat

• ulei de nuci

• coniac

Sosul de mure:

• unt (2 lingurițe)

• oțet balsamic glasat

• zahăr brun 10 g (o linguriță rasă)

  • mure

 

1. Decongelează pieptul de rață dacă soția l-a pus la congelator, crestează-l artistic și presară sare grunjoasă.

2. Fezandează pieptul de rață în marinată – 1 oră la frigider. Dacă ai seringă profesionistă, 20 de minute. Seringa de la siropul Nurofen nu se pune.

3. Taie legumele (ardeiul, ceapa, țelina apio), adaugă ciupercile rupte fâșii, ghimbir. Lasă-le deoparte în aceeași marinată și întoarce-te la rață.

4. Prăjește rața în ulei de nuci încins, întâi cu pielea în jos, 30 de secunde. Aruncă rozmarinul și întoarce-o. Aruncă coniacul și ferește-te!

5. Pune rața la cuptor timp de 8-10 minute la 180 grade (tot după caz).

6. Moșcoflocește puțin legumele în tigaie, adaugă roșiile cherry și busuiocul, germenii de ridiche, sare și piper.

7. În altă tigaie, topește untul la foc mic, adaugă zahăr, sare, oțet balsamic glasat și mure, amestecând constant. Ai grijă de el, sosul se poate tăia și nu știu cum se repară.

8. Busuiocul sau pătrunjelul prăjit și feliile de carambola sunt accesorii. Dacă n-ai musafiri, poți să te lipsești.

 

De la singurcook.ro

 
Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza