Quiche cu nasturel si ardei rosu

O tarta care imbina intr-un mod savuros gustul nasturelului iute, al cepei caramelizate si al ardeiului capia
<p>O portie contine:
Calorii 331
Glucide 33 g
Proteine 12 g
Grasimi 17 g (grasimi saturate 4g)

Timp preparare: 40 de minute, plus cel putin 30 de minute la frigider si 20 de minute pentru racire
La foc: 1 ora – 1 ora 10 minute
Se obtin 6 portii

Ingrediente

Pentru aluatul frantuzesc:
100 g faina alba
75 g faina integrala
Sare si piper negru
90 g produs tartinabil, 70% grasime, taiat cubulete
1 ou batut
Pentru umplutura:
1 lingurita ulei de masline
400 g ceapa, taiata in doua si apoi in felii subtiri pe lungime
1 lingura zahar brun
2 oua
225 ml lapte degresat
200 g nasturel, curatat de cozile mai tari, frunzele se toaca
25 g parmezan ras
1 ardei gras mare rosu, taiat cubulete

Preparare

1    Pentru aluatul frantuzesc se cerne faina si un varf de sare intr-un castron si se scutura bine sita de toata faina. Se inglobeaza produsul tartinabil pana cand amestecul devine sfaramicios, apoi se amesteca oul, pentru a obtine un aluat moale si nelipicios.
2    Se framanta cateva secunde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana cand este complet omogenizat, apoi se intinde un cerc cu diametrul de 30 cm. Se tapeteaza o forma de tarta cu diametrul de 25 cm cu aluatul, se aranjeaza marginea si se tine in frigider cel putin 30 de minute.
3    Pentru umplutura se pun intr-o tigaie care nu lipeste uleiul, ceapa, zaharul brun si un praf de sare, se amesteca si se rumenesc la foc mic 25-30 de minute, amestecand des, pana cand ceapa s-a inmuiat si s-a caramelizat putin. Se ia de pe foc si se lasa deoparte.
4    Se incalzeste cuptorul la 220°C si se introduce o tava intinsa.
5    Se sparg ouale intr-un castron, se adauga laptele si piper dupa gust si se bat bine. Se adauga nasturelul si jumatate din parmezan.
6    Se intinde egal ceapa racita peste aluat, apoi se toarna amestecul cu ou si se presara cuburile de ardei si restul de parmezan.
7    Se pune tarta in cuptor si se coace 35-40 de minute pana cand umplutura este legata, iar toppingul este bine rumenit. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
    Varianta: pentru o aroma si mai puternica se pot presara seminte de pin inainte de a da tarta la cuptor, dar ele contin 2 g de grasime in plus pe portie. Se acopera cu folie daca semintele de pin incep sa-si schimbe culoarea inainte ca umplutura sa fie patrunsa.</p>

Vote it up
205
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza