Puteti sa tineti mai multe in casa?

Mai multe animale, adica. Este posibil, daca sunteti foarte organizat. Iata cum:
 

• Invatati-va animalele sa coabiteze inca de cand sunt foarte mici (de la trei luni, aproximativ). Asa, vor invata ca trebuie sa-si imparta teritoriul. Si sterilizati-le, in asa fel incat sa nu manifeste instincte pri­­mare, atat raportate la specia lor, dar, mai ales, la alte specii. Exista toa­­te sansele ca pisicile, cainii si dihorii sa se inteleaga. Dar evita sa aduci sub acelasi acoperis iepuri, porci de guineea si dihori. Fiecare dintre acestia ar trebui sa aiba custi separate.

• Prezentati-i pe noii veniti in mod gradual. Uneori, e nevoie chiar de o saptamana intreaga pentru ca un animal proaspat intrat in casa sa se acomodeze. Pentru inceput, tine-l departe de celelalte necuvantatoare.

• Oferiti-le spatii separate. Unora dintre animale, in special pisicilor, le place sa aiba spatiul lor de refugiu, de unde sa le observe pe celelalte. La fel, rozatoarele, cum ar fi hamsterii si sinsilele, sunt mai active  seara si noaptea. Pentru a nu le crea deranj in timpul zilei, tine-le in custi separate.

• Programati-le impreuna la veterinar. Pentru a evita transmiterea de boli sau de microbi, vacci­­neaza-ti animalele in acelasi timp. Deparaziteaza-le si da-le regulat cu solutie antipurici.

• Pentru a pastra pacea, puneti-le mancarea in vase separate. Cateii pot fi opriti sa se hraneasca din mancarea pisicilor daca vei pune vasul matelor cat mai sus. Ele pot ajunge acolo...

Articole similare


Vote it up
409
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza