Pungute cu porc

Se prepara cu foi wonton de la supermarketurile orientale. Sunt partial prajiti, partial fierti in supa si serviti pe un pat de vegetale verzi
 
<p>Portii 4 (20 de bucati)
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente

250 g carne slaba de porc tocata
55 g castane de apa, din cutie, bine scurse si tocate marunt
3 fire ceapa verde tocate marunt
1 lingura radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
2 linguri sos hoisin
1 lingura sos de soia dark
20 foi wonton
1 ou batut
2 linguri ulei de floarea-soarelui
300 ml bulion fierbinte de porc sau de pui
Salata picanta cu alune
7,5 cm bucata de castravete curatat de seminte si tocat marunt
1 morcov mare taiat cubulete
2 salote tocate marunt
2–3 linguri coriandru proaspat tocat
2 linguri sos thailandez pentru dim sum, sau dupa gust
4 linguri alune sarate tocate
sare si piper
Pentru servit
4–8 foi verzi (ca salata chinezeasca, iceberg, sau cos) rupte bucati, daca sunt mari
fire de coriandru proaspat

Preparare

Se pune carnea de porc intr-un castron si se combina cu ceapa verde, castane de apa, ghimbir, sos hoisin si sos de soia. (Cel mai simplu este sa le amestecati cu mana.) Se imparte mixtura in 20 de portii egale.
Se unge o foaie wonton cu ou batut si se pune in mijlocul ei o portie din mixtura de porc. Se aduna foaia de aluat in jurul umpluturii si se strang colturile deasupra acesteia, ca sa o inchida; se obtine o forma asemanatoare cu cea a unei pungi cu bani. Se repeta operatia cu celelelte foi wonton si cu restul de umplutura.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se pun pungutele in tigaie, pe un singur strat, se acopera si se prajesc 5 minute, la foc mic, pana se rumenesc putin la baza.
Se toarna in cratita bulion fierbinte, cat sa se ridice pana la jumatatea pungutelor, apoi se acopera cratita din nou si se fierb incet 10 minute sau pana cand pastele sunt facute.
Intre timp, se combina legumele si coriandrul pentru salata. Se adauga treptat sosul thailandez, gustand salata ca sa nu fie prea picanta. La final, se adauga alunele si se asezoneaza dupa gust.
Pentru a servi pungutele, se aranjeaza frunzele crocante de salata pe 4 farfurii mari si se asaza peste ele cate 5 pungute. Alaturi, se pune o portie de salata picanta si se orneaza cu frunze de coriandru, daca se doreste. Restul de salata se serveste separat.

Cateva idei
• In loc sa prajiti si apoi sa fierbeti pungutele, puteti sa le gatiti in aburi, ca pentru dim sum, alaturi de un dip (vezi p. 46). Daca nu vreti sa le gatiti in aburi, pe un pat de frunze, captusiti fundul steamer-ului cu folie de aluminiu, unsa cu ulei de floarea-soarelui, dupa care gauriti-o peste tot ca sa permita patrunderea aburului.
• Ca o alternativa de umplutura, inlocuiti carnea tocata de porc, sosul hoisin si castanele de apa cu carne de curcan tocata, sos de fasole galbena pentru stir-fry si muguri de bambus, din cutie.</p>

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza