Pulpe de pui in sos de gulie

Guliile se numara printre preferatele Ioanei Grigore. Aflam ce a mai gatit cu ele de pe blogul ei, Ioana in Lumea retetelor
 
<p>
Pentru mancarea de gulii aveti nevoie de:
• 6 pulpe inferioare de pui (ciocanele)
• 2 gulii
• 1 lingura faina
• 2 linguri sos de rosii
• 2-3 catei de usturoi
• boia de ardei dulce
• sare
• piper

Mod de preparare:

Spalam ciocanelele, le crestam putin si le invelim in boia, sare si piper.

Le punem la prajit intr-o tigaie pana ce se rumenesc putin la suprafata. Dupa ce s-au prajit, eu le-am dezosat si le-am facut bucatele.
Intre timp am curatat guliile si le-am dat prin razatoarea cu ochiuri mari.
Am pus guliile intr-o cratita cu putina apa la fiert cam 30 minute.
Am pregatit rantasul din faina si sucul de rosii.
Cand guliile sunt fierte adaugam in cratita rantasul, usturoiul taiat bucatele mici si bucatile de carne. Peste ele adaugam apa cat sa acopere totul, sare si piper si le mai lasam 10-15 minute la fiert.
Daca nu stiati, gulia este o excelenta sursa de vitamina C si vitamina B6. Vitamina C contribuie la sanatatea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor, protejeaza contra infectiilor si accelereaza cicatrizarea ranilor. Vitamina B6 ajuta la buna functionare a sistemului imunitar, ceea ce nu este de neglijat in perioada rece a anului.
Gulia este, de asemenea, o buna sursa de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, mangan si cupru. 

Studiile au aratat ca un consum regulat de legume din familia crucifere – din care fac parte gulia, varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau ridichile – contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer precum cancerul pulmonar. La persoanele in varsta care consumau mai des legume din aceasta familie s-a constatat ca declinul cognitiv era mai slab fata de celelalte categorii de persoane.
Gulia are putine calorii – 100 de grame de gulie cruda are doar 27 de calorii – fiind indicata in curele de slabire. Mai este indicata in controlul diabetului deoarece ajuta la stabilizarea nivelului glucozei din sange, dar si in infectiile virale, bronsite, tuse sau angine.
Mancarea a fost delicioasa si foarte satioasa. Sper sa o incercat si voi.

Mai multe retete si articole, pe blogul Ioana in Lumea Retetelor

</p>
Vote it up
270
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza