Pulpa de miel in crusta

Alegerea perfecta de Pasti: cartofii si merele, coapte odata cu carnea, vor arata minunat

 

Timp pregatire: 20 minute

Timp coacere: 2 ore plus odihna

Se obtin 10 portii

Ingrediente

1 pulpa de miel fara os (2-2,5 kg)

1 cana firimituri de pâine moale (circa 2 felii)

2 linguri unt, topit

1/2 lingurita verdeturi de Provence

Un praf de sare si piper

1 ceapa mare, tocata marunt

1 cutie (420 g) supa-baza de pui

1,25 kg cartofi mijlocii, curatati si taiati felii
triunghiulare

1 mar acrisor mare, taiat felii

Preparare

Se a saza pulpa de miel pe gratar, intr-o tava de friptura. Intr-un castronel, se combina firimiturile de paine, untul si condimentele; se intind peste carne. Se pune ceapa in tava; deasupra se toarna supa.


Se lasa totul in cuptor, la 160°C, neacoperit, timp de 1 ora.


Se adauga cartofii; se mai coace totul 30 min. Se pun si feliile de mar. Se coace preparatul alte 30 min. sau pâna cand cartofii s-au inmuiat, iar carnea s-a patruns (pentru potrivita-in sânge, un termometru de carne va arata 63°C, pentru potrivita, 71°C, iar pentru bine facuta, 77°C).


Se scot legumele si feliile de mar si se pastreaza calde. Se lasa friptura sa stea 10-15 min. inainte de a o taia felii.

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza