Pulpa de miel cu sos de menta

Aceasta friptura se serveste cu sparanghel fiert si cartofi noi copti
 
<p>
Ingrediente:
200 g jeleu de menta
2 linguri zeama proaspata de lamaie
4 linguri menta verde tocata
Pentru pulpa de miel
1000 g pulpa de miel dezosata, curatata bine
2 catei de usturoi tocati
1 lingura rozmarin verde tocat
piper dupa gust
1 lamaie mare taiata in doua
150 ml vin alb sec sau supa de pui putin sarata

Preparare:

Se incinge cuptorul la 200ºC (pozitia 6). Se unge o tava adanca cu o lingurita de ulei de masline. Se amesteca intr-o craticioara jeleul de menta, zeama de lamaie si menta verde. Se tin la foc potrivit 5 minute sau pana cand jeleul se topeste. Se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte.
Intre timp, se cresteaza pulpa de miel pe lungime, taind la doua treimi adancime. Se desface bucata de carne ca o carte. Se pune carnea intre doua bucati de folie de plastic si se bate cu un batator de snitele sau cu un facalet pana cand se subtiaza la aproximativ 2,5 cm grosime.
Se unge bucata de carne cu 2 linguri de sos de menta, apoi se presara usturoiul, rozmarinul si piperul. Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie peste carne. Se ruleaza pe latime si se leaga cu sfoara ca un pachet. Se asaza in tava, cu partea pe care s-a facut nodul in jos. Se stoarce cealalta jumatate de lamaie peste carne si se toarna vinul.
Se frige aproximativ 50 de minute sau pana cand este suficient de patrunsa, in functie de preferinta. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Intre timp se reincalzeste sosul de menta. Se taie sfoara si apoi se feliaza carnea in bucati de 1cm. Se serveste cu sosul de menta.
Cum prepari jeleu de menta:
Se lasa 3 foi gelatina in apa rece. Se pun 2 linguri frunze menta tocate in 300 ml apa clocotita, se acopera si se dau deoparte 10 minute. Se strecoara si se pune iar la foc domol, cu gelatina bine scursa si 100 g de zahar pudra

Idei noi:

• Desi reteta traditionala se prepara cu carne de miel si sos de menta, se poate folosi 1 kg de carne de vita sau de porc slaba, respectand pasii din reteta.
• Aceasta friptura se serveste cu sparanghel fiert si cartofi noi copti.

Avantaje:

• Carnea de miel are o aroma foarte bogata. De-a lungul timpului a devenit mult mai slaba datorita cererii pentru carne cu continut redus de grasimi. Desi nu este la fel de slaba precum carnea de porc sau de pui, carnea de miel este foarte aromata si poate fi servita des in cantitati mici.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
101
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza