Pulovere pentru pinguini

Cel mai bătrân australian tricotează hăinuțe pentru animale rănite
 

Cel mai bătrân bărbat din Australia și-a petrecut foarte mult timp tricotând pulovere pentru pinguini. Totul a început atunci când Victoria's Phillip Island Penguin Foundation l-a rugat în 2003 să ajute la salvarea unor pinguini ce fuseseră afectați de o deversare de petrol, relatează Mashable

Bărbatul, în vârstă de 109 ani, care trăiește într-un azil din New South Wales Central Coast, a fost rugat de două asistente să le ajute, deoarece era cunoscut ca fiind priceput la tricotat. Alfred Date a învățat să tricoteze singur, în 1930, cand i-a confecționat o hăinuță nepotului său. Acum are 7 copii și 20 de nepoti și "aproape" tot atâția strănepoți.

Pentru confecționarea ținutelor pinguinilor au fot primite donații din întreaga lume, iar fundația spune că aceasta nu este "o modă", ci un lucru pe care îl fac pentru a-i ajuta pe pinguini, în cazul în care sunt afectați de o deversare de petrol. Petrolul poate afecta penele, pinguinii pot răci și nu mai pot vâna. Atunci când pinguinii răniți sunt aduși la fundație, aceștia primesc o jachetă sau un pulover pentru a-i împiedica să consume, din greșeală, toxinele. 

În 2001, 438 de pinguini au fost afectați de o astfel de deversare de petrol și, datorită puloverelor, 96% dintre aceștia și-au revenit, potrivit site-ului fundației.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
176
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza