Pui picant cu rosii si spanac

Pulpele de pui sunt mai gustoase decat pieptul, iar aroma lor este evidentiata de legumele si condimentele folosite.

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 30-35 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 220
Glucide 8 g
Proteine 28 g
Grasimi 9 g (grasimi saturate 3 g)

Ingrediente

500 g pulpe de pui, dezosate si curatate de piele
150 g ceapa, tocata fin
4 teci de cardamon, desfacute sus
1/2 lingurita praf de chilli
5 cm dintr-un baton de scortisoara, rupt in doua
2 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir ras
1/2 lingurita curcuma
50 g iaurt cu continut scazut de grasime
Sare
250 g spanac, decongelat daca a fost congelat
225 g rosii tocate, din conserva
50 g branza proaspata, cu continut scazut de grasime
Un praf de garam masala

Preparare

1. Se indeparteaza portiunile de grasime de pe pulpe, apoi se taie fiecare in doua. Se pun intr-o cratita mare, impreuna cu ceapa, cardamonul, praful de chilli, scortisoara, usturoiul, ghimbirul, curcuma, iaurtul, sare si piper dupa gust.
2. Se pune cratita la foc potrivit si se amesteca pana cand puiul incepe sa sfaraie. Se continua calirea, amestecand frecvent, pana cand puiul incepe sa-si lase zeama. Se reduce flacara, se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet 12 minute, amestecand ocazional.
3. Intre timp, se toaca spanacul indepartand tijele mai groase. Daca se foloseste spanac congelat, mai intai se va scurge de apa prin presarea lui
intre doua farfurii.
4. Se ia capacul de pe cratita si se mareste flacara. Se continua fierberea 5-6 minute pana cand mare parte din lichid s-a evaporat, formandu-se un sos gros. Se amesteca frecvent pentru ca mancarea sa nu se prinda de fundul cratitei.
5. Se adauga rosiile si se continua fierberea cu cratita descoperita, 1-2 minute pana cand acestea s-au combinat cu sosul.
6. Se adauga pe rand spanacul amestecand bine. De indata ce prima transa de spanac a scazut in volum, se adauga urmatoarea. Se reduce flacara la minim si se continua 5 minute sau pana cand lichidul care se scurge din pulpe, atunci cand sunt intepate, este limpede.
7. Se adauga branza proaspata si garam masala amestecand pana acestea sunt incorporate in sos. Se scot bucatile de scortisoara si se serveste.</p>

Vote it up
118
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza