Pui la gratar cu broccoli si paste

Pentru acest fel poti folosi bucati de pui ramase de la alta masa. Se prepara rapid, in treizeci de minute.

 

<p>Timp preparare: 5 minute
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 419
Glucide 57 g
Proteine 38 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

175 g paste (fusilli)
Sare si piper negru
225 g buchetele de broccoli
2 tije de telina, tocate fin
300 g supa de rosii din conserva, cu continut redus de grasime
200 ml lapte degresat
350 g pui gatit, curatat de oase si piele
25 g pesmet
1/2 lingurita verdeturi de Provence uscate sau verdeata uscata

Preparare

1. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert. Se adauga pastele si un praf de sare, lasandu-se sa fiarba conform instructi­unilor de pe pachet. Se scurg si se lasa deoparte.
2. Intre timp, se pune apa la fiert intr-o alta cratita. Cand aceasta fierbe se adauga broccoli, telina si un praf de sare si se lasa sa fiarba 5 minute sau pana cand buchetelele de broccoli au inceput sa se inmoaie. Se scurg de apa, se clatesc cu apa rece, se scurg din nou si se lasa deoparte.
3. Incalziti gratarul la temperatura medie spre mare. Puneti supa si laptele intr-o cratita mare la flacara medie si lasati sa fiarba incet, amestecand ocazional.
4. Se indeparteaza grasimea de pe carnea de pui. Carnea se taie in bucatele mici, cat o inghititura. Se adauga bucatile in supa de rosii, alaturi de broccoli, telina si paste, se reincalzeste si se lasa apoi sa fiarba incet 5 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
5. Se toarna amestecul de pui in 4 forme pentru cuptor sau intr-un singur vas de 1,75 litri termorezistent. Se presara pesmet si verdeturi pe deasupra, apoi se tine sub gratar pana cand sosul incepe sa clocoteasca, iar pesmetul devine crocant si auriu. Se serveste fierbinte.

Varianta: in loc de broccoli, se pot folosi rondele de dovlecel sau buchete de conopida.</p>

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza