Pui stir-fry cu salata de avocado

O salata-fel principal, ce combina fasii de pui prajite cu feliute de curcan afumat, asezonate cu un dressing picant cu avocado si rosii cherry dulci
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi taiati feliute subtiri
300 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
2 linguri miere
1 lingura otet balsamic
1 lingura mustar cu boabe
150 g feliute de curcan afumat taiate cuburi
sare si piper

Salata de rosii si avocado:
2 laptuci mici, foile separate
55 g fire de nasturel
2 avocado coapte
sucul de la 1/2 lamaie
250 g rosii cherry taiate in jumatate
1 ceapa mica, rosie, feliata subtire

Preparare:

Se prepara mai intai salata. Se pun salatele si nasturelul intr-un castron mare. Se descojesc si se feliaza fructele de avocado, apoi se amesteca cu sucul de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Se presara feliile de avocado, rosiile si ceapa rosie peste foile de laptuca si de nasturel. Se pune salata deoparte.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga usturoiul si se caleste 30 de secunde, rotindu-l in jurul tigaii, pana se moaie. Se adauga fasiutele de pui si se stir-fry 2–3 minute, pana isi schimba culoarea.
Se adauga mierea, otetul si mustarul si se amesteca. Se adauga bucatelele de curcan afumat si se stir-fry inca 1 minut sau pana cand carnea este gatita, dar se pastreaza suculenta (nu o gatiti prea mult, caci se va usca). Se asezoneaza dupa gust.
Se pune mixtura de pui peste salata. Se amesteca si se serveste imediat cu paine cu coaja crocanta.

Cateva idei:

• Pentru o salata de curcan cu anghinare si dressing de lamaie, inlocuiti puiul cu 2 bucati mici de piept de curcan, circa 300 g in total, si folositi 2 felii subtiri de bacon in locul curcanului afumat. Prajiti 5–6 minute curcanul cu bacon si usturoi, pana se rumeneste putin, apoi adaugati coaja rasa si sucul de la 1 lamaie, mierea si otetul balsamic (se omite mustarul). In loc de salata de avocado si rosii, serviti curcanul pe o salata de anghinare preparata din 100 g frunze tinere de spanac, 55 g ruccola si un borcan de 285 g cu anghinare, bine scursa.
• Pentru un gust mai neutru, in locul cepei rosii se pot folosi 2 salote.

Avantaje:

• Curcanul afumat, disponibil in supermarketuri, contine doar o fractiune din grasimile si caloriile continute in bacon: la 100 g contine doar 1,6 g grasimi si 99 kcal, fata de 21 g grasimi si 249 kcal.
• Avocado este o sursa bogata de grasimi mononesaturate si vitamina B6 – un avocado aduce jumatate din cantitatea zilnica recomandata pentru aceasta vitamina.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza