Pui prajit cu alune caju

Un preparat parfumat cu frunze proaspete de busuioc

 

Un preparat parfumat cu frunze proaspete de busuioc – iata o mâncare proaspata de vara. Se serveste cu taitei de orez sau orez pufos.
Pentru 4 portii
2 linguri ulei de masline 500 g fileuri din piept de pui, fara piele, taiate fâsii 50 g alune caju 1 ardei gras galben mare, taiat felii 4 tulpini de telina, taiate felii subtiri 4 cepe verzi, taiate felii 2 dovlecei, taiati în doua pe lungime si apoi felii subtiri 50 g caise uscate, taiate felii 4 linguri sherry sec coaja rasa si sucul de la 1 lamâie verde 1 lingurita ulei din susan prajit 1/2 varza chinezeasca, taiata fideluta 25 g frunze de busuioc proaspat

 1    Se prajeste puiul cu alunele. Se încinge o tigaie mare sau un wok cu uleiul de masline. Se pun bucatile de pui si alunele caju si se prajesc 2-3 minute, sau pâna când fâsiile de pui sunt facute si alunele putin rumenite. 2    Se prajesc legumele. Se adauga ardeiul, telina si ceapa verde, se prajesc 1-2 minute, pâna când încep sa se înmoaie. Se adauga dovleceii si caisele si se mai prajesc 1-2 minute. Legumele trebuie sa fie facute, dar înca crocante. 3    Se adauga aromele. Se adauga peste legume sherry-ul, coaja si sucul de lamâie verde, apoi uleiul de susan. Se condimenteaza si se fierbe, amestecând, timp de 30-60 de secunde, sa se evapore alcoolul si sa se îmbibe toate ingredientele. Se adauga apoi varza chinezeasca si busuiocul, amestecând energic. Se ia de pe foc si se serveste imediat.

O portie contine • 349 kcal • 34 g proteine • 16 g grasimi, din care 3 g grasimi saturate • 12 g carbohidrati.
 

Vote it up
401
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza