Pui pane în stil vienez

Puiul pane este o specialitate vieneză care datează din 1800
 

Ingrediente pentru 4 porții

1 pui (aproximativ 800 g)

sare

3 linguri făină

1 ou

2 linguri pesmet

200 g unt sau ulei

1 lămâie netratată

 

1. Se spală carnea de pui, se usucă, se împarte în șase bucăți și se condimentează cu puțină sare.

2. Făina se pune pe o farfurie. Se amestecă oul într-o farfurie adâncă, iar pesmetul se pune pe o a treia farfurie.

3. Bucățile de pui se dau mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet. Se scutură și se îndepărtează excesul de pesmet.

4. Se încălzește grăsimea într-o oală, până când devine foarte fierbinte. Se introduc bucățile de pui. Pieptul de pui se scoate după aproximativ 10 minute, iar pulpa de pui, după aproximativ 15 minute. Bucățile prăjite se așază pe o farfurie cu prosoape de hârtie și se lasă până se absoarbe bine grăsimea, apoi se țin la cald.

5. Lămâia se spală, se usucă și se taie în opt părți. Se așază bucățile de carne pe o farfurie. Se servesc cu felii de lămâie.

                                            

Cum prepari puiul pane fără să-ți murdărești mâinile?

Stratul de pesmet crocant are multe avantaje: în timpul coacerii, învelișul delicios din făină, ou și pesmet protejează carnea fragedă de pui de căldură, păstrând-o umedă și oferindu-i un plus de savoare. Dezavantajul: trei farfurii și zece degete murdare.

Cei care doresc să evite aceste lucruri pot folosi punga-minune. Așezați bucățile de pui condimentate și trecute prin făină și pesmet într-o pungă de hârtie solidă. Agitați-o de câteva ori cu fermitate și scoateți bucățile de pui din pungă. Reziduurile de făină și pesmet rămân în interiorul pungii, iar mâinile, curate.

Vote it up
226
Ai votat deja!Voteaza