Laptele de cocos inlocuieste cu brio si smantanta, din mancaruri sarate precum piure de cartofi, musaca, supe sau sosuri. Singura conditie este sa amestecati bine continutul, pentru a evita formarea cocoloaselor. Laptele de cocos, cu savoarea sa dulce, se poate combina cu toate ingredientele, insa este in mod special potrivit pentru creveti si peste, in mancarurile sarate si cu scortisoara, in cazul deserturilor.
Daca nu stiati cum se obtine acest lapte, va pot spune ca este rezultatul procesarii miezului de cocos, fin maruntit, cu apa calda. Laptele de cocos este foarte bogat in fier, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, seleniu si zinc.
Laptele de cocos il gasiti in supermarket-uri sau magazinele Mega Image si Profi, la conserve. Ultima oara eu am cumparat lapte de cocos de la Carrefour, o conserva de 400 ml costand 9-10 RON.
Sambata trecuta la BelMondo am pregatit feliute de piept de pui fierte in lapte de cocos si servite cu garnitura de varza de Bruxelles.
400 ml lapte de nuca de cocos
2 linguri suc de lamaie (de preferat, lamaie verde)
1 lingura zahar brun
4 piepti de pui dezosati si fara piele
8-10 verze de Bruxelles
Sare
Piper
Nucsoara
Am pregatit mai intai pieptul de pui taindu-l feliute scurte, de 1-2 cm grosime.
Intr-o tigaie mare am varsat laptele de cocos, am adaugat sucul de lamaie si zaharul, si am pus-o pe foc.
Se lasa sa fiarba 3-5 minute pana se topeste zaharul. Dupa aceea am pus in tigaie si bucatile de pui.
Bucatile de carne se fierb 10-15 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana devin albe si sunt patrunse. Se presara sare, piper proaspat macinat si un pic de nucsoara.
Sosul o sa se ingroase treptat si o sa se reduca intr-o crema.
Verzele erau congelate si le-am fiert 5 minute intr-o oala cu apa clocotita. Le-am scurs apoi, am presarat putina sare si le-am pregatit pentru platou.
Am aranjat bucatile de carne pe marginea platoului, punand verzele in centru. Apoi am stropit totul cu sosul de lapte de cocos.
Sper sa va placa!
Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor