Pui fiert cu sos de lamaie si ciuperci

Acest preparat deosebit demonstreaza cum cateva arome pot transforma o simpla mancare intr-un adevarat festin

 

<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 30-35 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 180
Glucide 1 g
Proteine 28 g
Grasimi 7 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

1 lingura ulei de floarea-soarelui
4 piepti de pui, dezosati si curatati de piele,
de aproximativ 125 g fiecare
Sare si piper negru
Sucul de la 2 lamai
150 g ciuperci, taiate in sferturi
125 ml bulion de pui
1 lingura cimbru sau maghiran proaspat, tocat
6 fire de ceapa verde, tocata fin
Ornare: cateva crengute de cimbru proaspat

Preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare. Se asaza pieptii unul langa altul si se rumenesc pe toate partile.
2. Se asezoneaza pieptii cu sare si piper negru, apoi se adauga sucul de lamaie, ciupercile si buli­onul. Se acopera si se dau intr-un clocot, apoi se re­du­ce flacara. Se lasa sa fiarba incet, ameste­cand ocazional, timp de 20 de minute sau pana cand lichidul care se scurge din pui, atunci cand este intepat, este limpede. Se poate adauga bulion sau apa daca lichidul in care fierb puii s-a evapo­rat prea repede; la final, cand puii sunt gata, ar trebui sa mai ramana in cratita ceva lichid.
3. Se scot pieptii din cratita si se pastreaza la cald. Se fierbe sosul din cratita pana cand devine mai gros. Se adauga in el cimbrul sau maghiranul si ceapa verde. Se potriveste de gust. Pieptii de pui se servesc stropiti cu sosul de ciuperci si ornati cu crengute de cimbru.</p>

Vote it up
205
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza