Pui cu sparanghel

Din volumul "Cum gatim fara grasimi"

 

<p>Pui cu sparanghel in sos de vin alb

Timp

Preparare: 5 minute

la foc: 25 de minute

4 por|ii

 

Ingrediente

4 piepti de pui, dezosati, fara piele,

de aproximativ 125 g fiecare

1 frunza de dafin

2 esalote, tocate fin

150 ml bulion de pui

125 ml vin alb sec

225 g sparanghel, taiat in bucati lungi de 7,5 cm

2 linguri amidon de porumb

150 ml lapte degresat

Sare si piper negru

Ornare: crengute de patrunjel proaspat

 

Preparare

1 Se pun pieptii de pui pe un singur strat intr-o tigaie mare. Se adauga esalotele si frunza de dafin. Se toarna bulionul si vinul si se fierbe. Se reduce flacara, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 20 de minute, intorcand pieptii de pui dupa primele 10 minute.

2 Intre timp, se pune un ibric cu apa la fiert. Spa­ranghelul se pune intr-o cratita si se acopera cu apa fiarta, sarata. Se lasa 4-5 minute pana cand devine moale (se incearca intepandu-l cu un cutit). Se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se scurge din nou si se lasa deoparte.

3 Se scot pieptii de pui din tigaie si se tin la cald. Se amesteca laptele si amidonul intr-o cana mare. Se strecoara lichidul fierbinte de la gatirea puiului si se toarna in cana cu lapte. Se repune sosul in tigaie si se lasa la fiert, amestecand continuu, pana cand devine gros si omogen. Se adauga sare si piper dupa gust.

4 Se adauga sparanghelul in sos si se incalzeste 1 minut. Pieptii de pui se servesc stropiti cu sos si cu sparanghel deasupra. Se presara piper si se orneaza cu frunze de patrunjel.

 

Sugestie pentru servit: cartofi noi fierti si piure de morcovi.

 

O portie contine:

Calorii 224

Glucide 15 g

Proteine 33 g

Grasimi 2 g (fara grasimi saturate)</p>

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza