Pui cu migdale și pilaf de orez brun

Acest delicios preparat cu orez este potrivit pentru un prânz la birou sau pentru un picnic
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 foaie de dafin

4-5 boabe de piper negru

1-2 steluțe de anason, pisate (opțional)

2 piepți de pui fără piele, dezosați (circa 200 g fiecare)

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 ceapă mică, tocată mărunt

2 căței de usturoi pisați

2 lingurițe de coriandru măcinat

2 lingurițe de chimion măcinat

1 cană (210 g) orez brun, cu bob mediu

2 1/2 căni (625 ml) supă de casă sau supă-bază cu un conținut redus de sodiu

1/2 cană (45 g) fulgi de migdale, prăjiți

2 linguri de stafide negre

1 cană (30 g) coriandru sau pătrunjel proaspăt

 

PREPARARE 20 minute, plus 5 minute odihnă

GĂTIT 50 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 2 739 kJ, 654 kcal, 53 g proteine, 28 g grăsimi (5 g grăsimi saturate), 48 g carbohidrați (3 g zahăr), 4 g fibre, 530 mg sodium

 

Fâșiuțele de piept de pui, fulgii de migdale și orezul brun, împreună cu mirodeniile bogate în antioxidanți, alcătuiesc aici un preparat grozav, cu multe fibre și proteine complete.

 

1 Umple cu apă, pe jumătate, o oală de mărime medie și pune înăuntru foaia de dafin, piperul și anasonul stelat. Acoperă și fierbe molcom 5 minute. Adaugă puiul și continua 10 minute sau până ce este pătruns. Scoate carnea din oală, rupe-o în fâșiuțe și las-o în frigider, până când vei avea nevoie de ea.

2 Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu-mic. Călește ceapa și usturoiul 1-2 minute, amestecând. Adaugă coriandrul, chimionul, orezul brun și gătește-le în jur de 2 minute, amestecând, până ce boabele de orez încep să-și schimbe culoarea, rumenindu-se ușor.

3 Toarnă supa-bază și da într-un clocot, amestecând ocazional. Micșorând flacăra, gătește compoziția, cu un capac, timp de 40-45 de minute sau până când orezul este moale. Ia tigaia de pe flacără și lasă pilaful să stea 5 minute, acoperit.

4 Afână orezul cu o furculiță sau o spatulă. Adaugă fulgii de migdale, stafidele, frunzele de coriandru sau de pătrunjel și fâșiuțele de pui. Servește preparatul.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Puiul poate fi poșat și rupt în fâșii cu 2-3 ore înainte, sau chiar cu o zi, dacă îți este mai comod așa.

 

Vote it up
193
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza