Pui cu lemongrass

O mancare intre supa si tocana, cu ofera incitantele arome picante si acrisoare ale Asiei de Sud-Est. Poti inlocui lemongrass-ul cu lamaita
<p>Timp de preparare: circa 25 de minute, plus 30 de minute infuzarea
Timp de gatit: circa 25 de minute
Se obtin 4 portii

Fiecare portie contine:
325 kcal
35,5 g proteine
18 g grasimi (din care 13 g grasimi saturate)
5 g carbohidrati (din care 4 g zaharuri)
2 g fibre
vitaminele B1, B2, B6 si C
folati, niacina, cupru, fier, potasiu, zinc

Ingrediente

1 ardei iute mic, rosu, cum sunt cei ochi-de-pasare, despicat pe lungime, dar lasat intreg
1 catel de usturoi taiat in jumatate
1 cm radacina proaspata de ghimbir descojita si taiata in 4 felii
2 tulpini lemongrass zdrobite si taiate in jumatate (sau lamaiata, care se mai numeste si verbina)
4 bucati de pui, piept sau pulpe, circa 170 g fiecare, fara piele
1 salota tocata marunt
250 g pastai de fasole verde curatate si taiate bucatele
1 dovlecel feliat pe lungime in fasii subtiri
75 g smantana de cocos
coaja rasa fin si sucul de la 1 lamaie verde
2 linguri coriandru proaspat tocat
sare si piper

Preparare

1. Se pune 1 litru apa intr-o oala, la foc iute. Se infig ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul intr-o scobitoare de cocktail (pentru a putea fi scoase usor, mai tarziu) si se adauga in oala, impreuna cu lemongrass-ul. Se da in clocot si se fierbe 1 minut, apoi se ia oala de pe foc, se acopera si se lasa 30 de minute la infuzat.
2. Se da din nou lichidul in clocot, apoi se face flacara mica. Se adauga bucatile de pui, salota si fasolea verde si se fierb 12–15 minute, pana ce puiul este facut (se incearca cu varful unui cutit: sucul trebuie sa curga limpede). Se pun fasiile de dovlecel si se gatesc 2 minute.
3. Se transfera carnea, fasolea si dovlecelul, cu o spumiera, intr-un castron incalzit. Se adauga si putin lichid din oala, ca sa le mentina umede, apoi se acopera si se pastreaza calde.
4. Se da din nou lichidul in clocot si se adauga smantana de cocos, amestecand pana se dizolva. Se continua fierberea 5–6 minute, pana ce lichidul scade cu o treime.
5. Se scoate carnea de pe oase si se taie fasiute subtiri. Se pun in supa carnea, fasolea si dovlecelul si se amesteca pana se incing. Se adauga coaja rasa si sucul de lamaie verde. Se asezoneaza dupa gust.
6. Se impart carnea si legumele in cele 4 farfurii de supa. Peste ele se toarna supa, indepartand in prealabil lemongrass-ul si scobitoarea cu ardei iute, usturoi si ghimbir. Se presara supa cu frunze tocate de coriandru si se serveste.

Cateva idei

Pentru a transforma reteta intr-o mancare mai satioasa, adauga taitei. Moaie 100 g taitei chinezesti cu ou in apa clocotita, timp de 3 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care scurge-i. Adauga-i in supa impreuna cu puiul si vegetalele, la pasul 5.

Inlocuieste fasolea verde cu sparanghel, adaugandu-l odata cu dovlecelul. Mai adauga si 225 g mazare congelata, direct din congelator, dupa ce smantana de cocos s-a dizolvat

Micii ardei ochi-de-pasare sunt foarte mici si foarte iuti. Pentru a reduce iuteala acestui fel, curata-i de seminte si scoate-i dupa ce lichidul este infuzat sau inlocuieste-i cu un ardei iute rosu  de pe la noi sau cu unul verde.</p>

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza