Pui cu legume in sos de mere

O reteta originala si aromata prezentata de Ioana Grigore, colega noastra de la Lumea retetelor
 
<p>
Am preparat-o in premiera la una din sesiunile de gatit cu bloggerii de la restaurantul Bel Mondo: pui cu cartofi si ardei intr-un sos din suc de mere, mustar si scortisoara.

Desi combinatia vi se poate parea cel putin ciudata, sa stiti ca ceea ce a iesit a fost de-a dreptul delicios. Cu siguranta voi mai face aceasta reteta si pentru familia mea.

Ingrediente:

3 linguri mustar cu seminte (mustar frantuzesc)
2 linguri scortisoara macinata
300 ml suc de mere
8-10 pulpe superioare pui
5 cartofi maricei
2 cepe mari
4 ardei grasi
2 linguri ulei masline
sare, piper

Preparare:

Am dat drumul la cuptor la 220 grade sa se incalzeasca.
In timpul acesta am preparat sosul pentru carne. Am amestecat mustarul, scortisoara, uleiul si sucul de mere intr-o tava mare de cuptor (daca voi aveti cantitati mai mici de pui, puteti folosi un vad termorezistent).


Am pregatit pulpele superioare de pui, eliminand excesul de piele si grasime. Le-am pus in sosul din tava si apoi le-am intors de cateva ori, imbracandu-le in sos.

Am curatat legumele: cartofii, ardeii si ceapa. Am taiat cartofii in bucati mari, pe lungime (in sferturi). Ceapele si ardeii i-am taiat tot pe lungime, in bucati mai mari.

Am pus toate legumele peste pui si am amestecat totul cu sos pana ce toate ingredientele erau acoperite de sos.
Am pus sare si piper si am bagat tava la cuptor timp de 20 minute pana ce puiul si legumele au fost patrunse si rumenite usor la suprafata.

Aceasta este o reteta usoara, dar preparatul este foarte satios si complet astfel incat suplineste o masa intreaga pentru toata familia.

Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza