Pui cu caise si chimion

Incearca ceva nou! Caisele proaspete si un bulb de fenicul merg bine de tot cu pulpe de pui la cuptor, ai sa vezi!
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 50 de minute

Ingrediente:

2 linguri ulei de floarea-soarelui
8 pulpe de pui, circa 450 g in total
1 ceapa feliata
2 catei de usturoi tocati
2 lingurite chimion macinat
2 lingurite coriandru macinat
300 ml bulion de pui 3 morcovi taiati in jumatate transversal, apoi fiecare jumatate taiata in 6–8 felii
1 bulb de fenicul taiat in jumatate, apoi feliat transversal
300 g caise coapte, dar ferme, curatate de samburi si taiate in sferturi
sare si piper
frunze de fenicul tocate, pentru ornat

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la flacara si se prajesc pulpele de pui timp de 5–10 minute, intorcandu-le ocazional pana ce se rumenesc uniform. Se scot din vas. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 5 minute, sau pana cand se moaie si se fac aurii.

Se adauga condimentele si se prajesc 1 minut, apoi se adauga bulionul. Se readuce in caserola puiul, impreuna cu morcovi si fenicul. Se da mixtura in clocot. Se amesteca bine, apoi se acopera si se fierbe incet 30 de minute, pana cand carnea este frageda. Se ia capacul. Daca este prea mult lichid, se fierbe in continuare pana mai scade putin.
Se adauga caisele si se amesteca cu grija. Se fierb 5 minute, la foc mic.
Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se presara puiul cu frunze de fenicul si se serveste cu orez sau cartofi.

Avantaje:

• Carnea de pui este o sursa buna de proteine.
• Atat caisele, cat si morcovii contin vitamina A sub forma de beta-caroten, ceea ce le confera culoarea specifica, dar morcovii sunt de departe o sursa mai bogata, continand de circa 20 de ori mai mult nutrient la 100 g decat caisele. Vitamina A este esentiala pentru vedere si pentru rolul sau de antioxidant care ajuta la prevenirea aparitiei cancerului si a bolilor de inima.

Cateva idei:

• Cea mai mare parte a grasimii la carnea de pui este continuta de piele, asa ca, indepartand-o inainte de a gati, veti reduce caloriile pentru o portie la 310 kcal, iar continutul de grasime la 16 g, din care 3 g reprezinta cantitatea de grasimi saturate.
• Pentru a obtine un alt gust, se omit chimionul si coriandrul si se adauga 8 linguri de sos de fasole neagra, la sfarsitul pasului 3, si se incinge bine.
• Inlocuiti caisele cu 1 mango proaspat, taiat felii sau bucatele. Presarati cu frunze proaspete de coriandru, in locul celor de fenicul.
• Folositi 1 cutie de jumatati de caise in suc propriu, circa 400 g, scurse si taiate in jumatate, in locul celor proaspete.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza