Puding in zigzag

Acest desert cu pere și ghimbir are toate calitățile unui puding tradițional. Se servește cu cremă de lapte cu ouă sau iaurt degresat.

 
Se obțin 6 porții 
  
 Ingrediente 
  
 Ulei de floarea-soarelui, pentru uns 
 1 lingură zahăr brun 
 450 g pere tari, curățate de coajă și de sâmburi și apoi feliate 
 Pentru blat: 
 125 g făină albă 
 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 
 1 linguriță scorțișoară, măcinată 
 2 lingurițe ghimbir, măcinat 
 100 ml lapte degresat 
 125 g zahăr brun 
 3 linguri glucoză 
 1 ou 
 2 linguri ulei de floarea-soarelui 
 Garnitură: cremă de lapte cu ouă sau iaurt degresat 
  
 Preparare 
  
 1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Se unge cu ulei o tavă rotundă de 22 cm. Se tapetează cu hârtie pentru copt și se presară zahăr. Se aranjează feliile de pere pe fundul tăvii, în spirală. 
 2. Pentru blat, se cern făină, bicarbonatul, scorțișoară și ghimbirul. Laptele, zahărul și glucoza se pun pe foc într-un vas și se amestecă până la dizolvarea completă a zahărului. Se bat oul și uleiul, apoi se încorporează împreună cu laptele cald, peste făină, și se amestecă până se obține o compoziție moale. 
 3. Se răstoarnă amestecul deasupra perelor și se coace 35-40 de minute, până când aluatul crește și se întărește. 
 4. Se desprinde din forma cu un cuțit cu vârful rotund și se răstoarnă pe un platou. Se servește fierbinte, cu sos de lapte și ouă sau iaurt. 
Vote it up
62
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza