Puding in zigzag

Acest desert cu pere si ghimbir are toate calitatile unui puding traditional. Se serveste cu crema de lapte cu oua sau iaurt degresat

 

<p>Preparare: 25 de minute
La foc: 40-45 de minute
Se obtin 6 portii

O portie contine:
Calorii 358
Carbohidrati 65 g
Proteine 10 g
Grasimi 8 g (grasimi saturate 2g)

Ingrediente

Ulei de floarea-soarelui, pentru uns
1 lingura zahar brun
450 g pere tari, curatate de coaja si de samburi si apoi feliate
Pentru blat:
125 g faina alba
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara, macinata
2 lingurite ghimbir, macinat
100 ml lapte degresat
125 g zahar brun
3 linguri glucoza
1 ou
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Garnitura: crema de lapte cu oua sau iaurt degresat

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu ulei o tava rotunda de 22 cm. Se tapeteaza cu hartie pentru copt si se presara zahar. Se aranjeaza feliile de pere pe fundul tavii, in spirala.
2. Pentru blat, se cern faina, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul. Laptele, zaharul si glucoza se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pana la dizolvarea completa a zaharului. Se bat oul si uleiul, apoi se incorporeaza impreuna cu laptele cald, peste faina, si se amesteca pana se obtine o compozitie moale.
3. Se rastoarna amestecul deasupra perelor si se coace 35-40 de minute, pana cand aluatul creste si se intareste.
4. Se desprinde din forma cu un cutit cu varful rotund si se rastoarna pe un platou. Se serveste fierbinte, cu sos de lapte si oua sau iaurt.</p>

Vote it up
89
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza