Puding pufos cu banane si orez

Acest puding usor cu lapte este indulcit cu miere si banane, care aduc un plus de substante nutritive
 
<p>Preparare: 10 minute
La foc: 1 ora si 15 minute - 1 ora si 45 de minute
Se obtin 6 portii

O portie contine:
Calorii 186
Glucide 38 g
Proteine 6 g
Grasimi 2 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

60 g orez cu bobul rotund
600 ml lapte semidegresat
3 linguri miere
1 baton vanilie
2 banane coapte
Coaja rasa fin de la 1/2 lamaie
2 albusuri
Un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata

Preparare

1. Se pune orezul intr-o cratita impreuna cu laptele, apoi se amesteca mierea si se adauga batonul de vanilie. Se fierbe la foc potrivit pana da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierbe la foc mic 1 ora - 1 ora si 15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca, pana cand orezul este fiert si compozitia s-a in­grosat, dar nu a scazut prea mult.
2. Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se scoate batonul de vanilie din orez. Se descojesc bananele si se taie felii subtiri, apoi se adauga in orez impreuna cu zeama de lamaie.
3. Se bat ouale intr-un castron curat si uscat pana se fac spuma. Se inglobeaza in amestecul de orez. Se toarna in 6 castronase termorezistente de 200 ml sau intr-un vas de 1,2 litri si se presara nucsoara.
4. Se asaza castronasele sau vasul pe o tava intinsa si se dau la cuptor 10-12 minute, respectiv 25-30 de minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare aurie. Pudingul se serveste cald.</p>

Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza