Puding de orez negru

Crema de cocos si orezul negru transforma acest puding traditional intr-un deliciu sofisticat si aromat
 
<p>Timp preparare: 5 minute, plus 20 de minute pentru racire
La foc: 1 ora si 5 minute
Se obtin 4 portii

250 g orez negru
750 ml lapte degresat
3-4 linguri zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere
90 ml crema de cocos
Coaja rasa de la 1 lamaie verde
1 lingura de suc de lamaie verde
1 lingura esenta de flori de portocal, optional
Garnitura: felii de fructe de mango bine coapte, optional

1. Se pune orezul intr-o strecuratoare si se clateste bine sub jet de apa rece. Se pune apoi intr-o cratita mare cu fund gros, se adauga laptele dupa care se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic, fara capac, timp de 10 minute.
2. Se adauga zaharul sau mierea, se amesteca pana se dizolva si se continua fierberea la foc mic, fara capac, 55 de minute, sau pana cand orezul este fiert si lichidul a scazut. Din cand in cand, se amesteca pojghita care se formeaza la suprafata.
3. Se adauga crema de cocos, coaja rasa si, optional, sucul de lamaie verde si esenta de flori de portocale. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se ra­ceasca 20 de minute. Se serveste calda sau se da la frigider 1 ora si se serveste rece cu felii de mango, dupa gust.

Sfat: orezul brun, din care se obtin preparate colorate intr-un minunat purpuriu inchis, se gaseste in magazinele cu specific oriental.</p>

Vote it up
147
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza