Psoriazisul, o boală a stresului

Această afecțiune poate apărea la orice vârstă și afectează 1,5-3% din populație
 

Psoriazisul afectează între 1,5 si 3 la sută din populația Americii de Nord și a Europei. La noi în țară, incidența bolii nu este bine precizată, dar datele Societății Române de Dermatologie arată că numărul persoanelor care au această afecțiune este de peste 400.000.

Șeful Clinicii Dermatologie 2, din cadrul Spitalului Clinic "Colentina", prof. dr. George-Sorin Tiplică, spune că stresul, stările conflictuale și depresia pot determina apariția psoriazisului. "Arsurile solare, consumul exagerat de substanțe excitante, ca de exemplu cafeaua, alcoolul și tutunul, sunt factori care predispun la apariția acestei afecțiuni", completează medicul dermatolog.

Psoriazisul, boală de piele caracterizată prin descuamări abundente, localizate în diverse regiuni ale corpului, este determinată și genetic, adică poate fi moștenită. Potrivit dermatologilor, această afecțiune poate apărea la orice vârstă și cu o incidență egală pe sexe. Deși cei mai mulți pacienți prezintă forme ușoare de descuamare care pot fi tratate, 15-25 la sută din cazuri sunt moderate și severe, determinând un marcat disconfort fizic, un stres psiho-social sever și în final un impact negativ asupra calității vieții pacientului.

Sursa: Gandul.info

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza