Prune en papillote cu miere

En papillote este o metoda de a gati alimentele in cuptor, invelite in bucati de hartie, pastrand astfel toate sucurile
 
<p>Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Portii 4
Fiecare portie contine: 270 kcal, 3 g proteine, 14 g grasimi (din care 5 g grasimi saturate), 35 g carbohidrati (din care 34 g zahar), 3 g fibre

8 prune mari, pentru desert, curatate de samburi si feliate
30 g unt
2 rulouri de scortisoara rupte in jumatate
8 cuisoare intregi
4 linguri miere de salcam sau o alta varietate
1 portocala mare
Pentru servit
4 cupe de frozen yogurt sau inghetata de vanilie
3 linguri alune pecan tocate grosier
miere suplimentara, pentru ornat (optional)

Se incalzeste cuptorul la 200°C.

Se iau 4 patrate mari de hartie de copt si se pun in centrul fiecareia un sfert din prunele feliate, unt, o bucata de scortisoara si 2 cuisoare intregi. Se stropesc prunele cu cate 1 lingura de miere.

Se foloseste un cutit special pentru a rade firisoare subtiri de coaja de portocala sau se curata coaja, cat mai subtire, si se taie firisoare subtiri. Se stoarce sucul portocalei. Se adauga la fiecare portie un sfert din sucul si coaja de portocala, presarandu-le in mod uniform peste prune.

Pentru fiecare pachetel, se aduc 2 laterale opuse ale hartiei peste umplutura de fructe si se impaturesc de doua sau trei ori. Se impatureste de doua ori la capete, apoi se aduc dedesubt, pentru a forma un pachetel bine inchis.

Se pun pachetelele pe o tava de copt si se coc 20 de minute. Pachetelele vor scoate aburi si se vor colora putin, iar mixtura de fructe din interior va bolborosi.

Se pun pachetelele pe farfurii individuale, se deschid cu grija si li se adauga cate o cupa de frozen yogurt sau inghetata. Se presara cu alune si se stropesc cu o cantitate suplimentara de miere, daca se doreste. Se servesc imediat.

Avantaje
• Prunele contin o cantitate utila de vitamina E, un antioxidant ce ajuta la protejarea organismului de procesele de degenerare asociate cu imbatranirea.
• Alunele pecan au continut mare de grasimi (70 g la 100 g), dar putine dintre acestea sunt saturate. Mai contin si cantitati generoase de vitamina E.
• Iaurtul, alaturi de alte produse lactate, este o sursa valoroasa de calciu. Acest mineral este esential pentru oase si dinti, care contin 99% din intreaga cantitate de calciu din organism. Calciul este totusi important si intr-un numar de alte procese vitale, inclusiv coagularea sangelui si functionarea corecta a muschilor si nervilor.

Cateva idei
• Pentru a prepara ananas si banane en papillote, se inlocuiesc prunele si condimentele cu 1 ananas mic si copt descojit, curatat si tocat, si cu 4 banane feliate gros. Se adauga 2 stelute de anason in fiecare pachetel, apoi se stropesc cu miere, suc si se presara cu coaja de portocala.
• Siropul de artar este o alternativa aromata pentru miere.
• Puteti folosi folie de aluminiu pentru pache-tele in locul hartiei de copt, dar transferati fructele in castronele pentru a le servi.</p>

Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza