Protejati-va auzul in timpul sarbatorilor

Structura delicata a urechilor poate fi afectata de excesul de zgomot
 

In perioada sarbatorilor de iarna unul dintre cele mai agresate simturi ale noastre este auzul. Structura delicata a urechilor poate fi afectata de excesul de zgomot si de boli. Iata cateva modalitati pentru a va proteja auzul:

Beti vin rosu. Un consum moderat de vin rosu va poate ajuta sa va pastrati auzul. Rezultatele stiintifice demonstreaza ca un consum regulat imbunatateste auzul in timp. Beneficiul este dat de un antioxidant puternic – resveratrol – cunoscut ca protector impotriva problemelor cauzate de radicalii liberi in multe parti ale corpului, inclusiv urechea interna. Vinul rosu este unul dintre cele mai bune surse de resveratrol, insa urmati practicile sanatoase si limitati-va la unul sau doua pahare.

Feriti-va de artificii. Artificiile moderne sunt mult mai zgomotoase decat cele mai vechi si pot afecta auzul, mai ales in cazul bebelusilor si al copiilor mici. Acestia ar trebui sa poarte sisteme de protectie ale urechilor sau dopuri de ureche daca asista la o reprezentatie cu artificii. Evitati sa stati in spatii ingradite, mai ales daca artificiile sunt mari si zgomotoase.

Fredonati pentru a va proteja urechile. Desi poate parea putin ciudat, formarea obisnuintei de a fredona atunci cand sunteti in preajma unui zgomot puternic, fara a avea urechile protejate, va pastrati auzul pe termen lung.

Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza