Promovabilitate scazuta la Bac

Promovabilitatea la bacalaureatul din acest an a fost mai scazuta cu pana la 15 procente fata de 2009
 

<p>Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, pentru Mediafax, ca situatia se datoreaza, cel mai probabil, masurilor de combatere a fraudelor in organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat luate in acest an.

Anul trecut, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati.

Si in Bucuresti promovabilitatea la bacalaureat este mai mica fata de anul trecut cu 17,18 procente, astfel ca numai 58,92% dintre tinerii care au sustinut examenul au obtinut medii de promovare, respectiv minimum sase, potrivit unor statistici ale Ministerului Educatiei.

Rezultatele la prima editie din acest an a bacalaureatului au fost anuntate ieri si afisate si pe site-ul destinat examenului: http://bacalaureat.edu.ro/2010.

Tot ieri, dupa afisarea rezultatelor, candidatii nemultumiti de notele primite au putut depune contestatii, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe 8 iulie.</p>

Vote it up
101
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza