Probleme de educatie

O intreaga generatie creste cu un comportament deviant pentru ca parintii se tem sa isi disciplineze copiii
 
<p>
Avertismenul vine din Marea Britanie, de la profesorul Tanya Byron. "Cresterea numarului «parintilor-prieteni», care incearca sa fie egalii copiilor lor mai degraba decat sefii lor - inseamna ca acesti copii vor intra in adolescenta prost «echipati» pentru a se descurca in lumea reala", sustine expertul, citat de Daily Mail.

„Micuti care nu au mai mult de sase ani sunt adusi la medic de parinti speriati de faptul ca atunci cand incearca sa stabileasca reguli, copiii lor devin foarte stresati. La 8-9 ani nu merg singuri la toaleta si nu se spala pe maini dupa aceea, nu se imbraca singuri si nu stiu sa isi lege sireturile", afirma profesorul de psihiatrie.

Ea atrage atentia ca un copil crescut fara reguli si care e tot timpul „servit” este grav afectat in dezvoltare. "Cei carora li se indeplinesc toate dorintele raman imaturi emotional, iar cand ajung in lumea reala, ca tineri adulti, nu se descurca si cauta din nou siguranta casei in care au crescut", mai spune specialistul.
 
Ea enumera printre posibilele explicatii faptul ca parintii muncesc prea mult, iar mamele sunt mai in varsta.La randul sau, psihiatrul Aric Sigman explica fenomenul "parintilor-prieteni" prin faptul ca femeile aleg sa isi intemeieze familii mai tarziu. "Exista sentimentul ca daca spui «nu» copilului iti este afectata relatia cu el. Mamele sunt mai in varsta in zilele noastre si cele mai multe muncesc mult. Rezultatul este ca multi copii isi vad parintii mai putin, asa ca dezvolta comportamente nepotrivite pentru ca nu primesc atentia de care au nevoie. Parintii se simt vinovati si cedeaza in loc sa ii disciplineze. Le este teama sa nu ii supere".

Medicii recomanda parintilor sa nu ezite sa le impuna reguli copiilor. Mai mult, ar fi bine sa le ceara sa ajute in casa, sa ii incurajeze sa devina independenti pentru a ajunge adulti cu increderea bine definita.

Citeste articolul in intregime AICI.

</p>
Vote it up
367
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza